Politika

Vučić: Detaljno sam informisao predsednika Angole o posledicama glasanja o Srebrenici

Komentari

Autor: Tanjug

23/05/2024

-

13:26

Vučić: Detaljno sam informisao predsednika Angole o posledicama glasanja o Srebrenici
Aleksandar Vučić i Oliver Varheji - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa predsednikom Angole Žoaom Lorensom i detaljno ga informisao o svim činjenicama, pritiscima i posledicama u vezi sa današnjim glasanjem o Rezoluciji o Srebrenici na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

Kako je objavljeno na zvaničnom instagram nalogu predsednika "buducnostsrbijeav", razgovor je bio odličan i prijateljski.

"Istakao sam da će se Srbija, u odbrani svoje slobode i obraza, boriti do poslednjeg trenutka, da ni ovoga puta nećemo istuknuti pred većom i jačom silom, jer snagu nalazimo u svetinji koju branimo, pravdi i istini, kao i u podršci prijatelja", navodi se u objavi predsednika.

Dodaje se da je predsedniku Angole zahvalio na poštovanju, uvažavanju i razumevanju koje je ova zemlja kroz istoriju pokazivala prema Srbiji, njenom suverenitetu i teritorijalnom integritetu, kao i da ga je zamolio da i u ovim teškim okolnostima podrži slobodarski, pravdoljubiv i nezavisan duh u međunarodnoj politici, za šta su se, kako se navodi, i Srbija i afričke zemlje oduvek zalagale.

U Generalnoj skupštini UN danas će se glasati o rezoluciji o Srebrenici, koju su predložile Nemačka i Ruanda. Više o tome možete da pročitate OVDE.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija