Politika

GIK: Počela primopredaja izbornog materijala za izbore u Beogradu

Komentari

Autor: Tanjug

28/05/2024

-

09:49

GIK: Počela primopredaja izbornog materijala za izbore u Beogradu
Beoinfo - Copyright Beoinfo

veličina teksta

Aa Aa

Primopredaja izbornog materijala između Službenog glasnika i koordinatora Gradske izborne komisije (GIK) počela je jutros, izjavio je predsednik GIK-a Zoran Lukić.

Lukić, koji je prisustvovao početku primopredaje, naveo je da se u izbornom materijalu, pored glasačkih listića, nalazi sav ostali potreban materijal za održavanje izbora u Beogradu 2. juna, saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje. Tu su paravani, kontrolni listovi, zapisnici o radu, posteri i ostali potreban materijal. 

"Procedura je takva da će koordinatori GIK-a sav materijal odneti u opštine i tamo će pod punim obezbeđenjem obaviti prebrojavanje listića, pakovanje u vreće i razvrstavanje po biračkim mestima, da bi u petak bili podeljeni biračkim odborima", rekao je Lukić.

Beoinfo

 

Naveo je da će u nedelju, na dan glasanja, birački odbori doneti izborni materijal na glasačka mesta i u sedam časova izbori mogu da počnu.

U Beogradu za predstojeće izbore ima 1.265 biračkih mesta, a broj upisanih birača je 1.602.112. 
Na zbirnoj izbornoj listi za izbore za odbornike Skupštine grada Beograda, raspisane za 2. jun, nalazi se četrnaest izbornih lista.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija