Politika

Predsednik Narodne stranke: Napustiti Parlamentarnu skupštinu NATO

Komentari

Autor: Fonet

28/05/2024

-

13:06

Predsednik Narodne stranke: Napustiti Parlamentarnu skupštinu NATO
Vladimir Gajić - Copyright FoNet/Aleksandar Barda

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Narodne stranke i kandidat za gradonačelnika Beograda koalicije "Narodna lista - ključ za pobedu" Vladimir Gajić izjavio je danas da bi Srbija odmah trebalo da napusti Parlamentarnu skupštinu NATO posle dodeljivanja Kosovu statusa posmatrača u toj organizaciji.

"Oni nam direktno rade o glavi i to je neprijateljsko okruženje, a mi sedimo tamo da bi oni kao čuli naš glas. Njih naš glas ne interesuje niti ih zanimaju argumenti. Srbija nema šta da traži u toj organizaciji. Ne znam ni zašto smo postali član Parlamentarne skupštine NATO i to posle bombardovanja", rekao je Gajić televiziji Kurir.

Kako je prenela Narodna strankaka, Gajić je naveo da je dodeljivanje statusa posmatrača u Parlamentarnoj skupštini NATO utešna nagrada za Kosovo, jer očigledno postoje problemi oko prijema u Savet Evrope i odlaže se ministarska konferencija.

"Od Aljbina Kurtija se traži da formira Zajednicu srpskih opština, što on nikad neće učiniti. Prijem Kosova u Savet Evrope bi bio neprijateljski akt prema Srbiji", rekao je Gajić.

On je naveo da su veći deo kampanje za lokalne izbore prekrile velike teme poput ulaska Kosova u Savet Evrope i Rezolucija o Srebrenici, pa je za lokalnu politiku bilo manje interesovanja građana. "Naše društvo nije razvijeno tako da su građani zainteresovani za lokalne teme jer je država centralizovana i zato lokalne samouprave moraju imati veće nadležnosti, a da bi se to dogodilo država mora da bude decentralizovana", ocenio je Gajić. 
 

Komentari (0)

Srbija