Politika

Brnabić sa ambasadorom Sirije: Srbija zainteresovana za razvoj parlamentarne saradnje

Komentari

Autor: Tanjug

11/06/2024

-

15:05

Brnabić sa ambasadorom Sirije: Srbija zainteresovana za razvoj parlamentarne saradnje
Brnabić sa ambasadorom Sirije: Srbija zainteresovana za razvoj parlamentarne saradnje - Copyright Tanjug/Skupština Republike Srbije/Peđa Vučković

veličina teksta

Aa Aa

Predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić sastala se danas sa ambasadorom Sirije Muhamedom Hadž Ibrahimom i kazala da je Srbija zainteresovana za razvoj parlamentarne saradnje sa tom državom, kao i da očekuje da se u aktuelnom sazivu parlamenta formira Parlamentarna grupa prijateljstva sa Sirijom.

Kako je saopšteno iz Narodne skupštine, Brnabić je ambasadoru Ibrahimu zahvalila na podršci koju Sirija pruža Srbiji u očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta.

Ona rekla da su odnosi između dve zemlje tradicionalno prijateljski i da te veze treba jačati u budućnosti.

Dodala je da se pažljivo prati situacija u Siriji i da je spremna da, u granicama svojih mogućnosti, pruži podršku prijateljskom narodu te države.

Tanjug/Skupština Republike Srbije/Peđa Vučković

 

Ambasador Sirije je izrazio zahvalnost na svoj pomoći koju je Srbija pružila, posebno nakon razornog zemljotresa, ocenjujući da je to dodatno učvrstilo prijateljske odnose dve zemlje.

Na sastanku je zaključeno da obe zemlje povezuje dugogodišnje i iskreno prijateljstvo, zasnovano na međusobnom razumevanju i solidarnosti.

Obe strane su iskazale spremnost za dalje jačanje saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija