Politika

Vučević: Nadam se da će auto-put Kuzmin - Rača biti završen do kraja godine

Komentari

Autor: Tanjug

07/06/2024

-

16:25

Vučević: Nadam se da će auto-put Kuzmin - Rača biti završen do kraja godine
Vučević: Nadam se da će auto-put Kuzmin - Rača biti završen do kraja godine - Copyright Tanjug/NARODNA SKUPŠTINA SRBIJE/ PEĐA VUČKOVIĆ

veličina teksta

Aa Aa

Premijer Miloš Vučević koji je zajedno sa predsednicom Skupštine Srbije Anom Brnabić dočekao zvaničnike iz Republike Srpske, uoči sutrašnjeg Svesrpskog sabora u Beogradu, na graničnom prelazu Sremska Rača, izjavio je da se nada da će do kraja godine biti završen kompletan auto-put od Kuzmina do Sremske rače.

"To znači da imamo direktnu vezu auto-puta Beograd - Zagreb sa prelazom na Sremskoj Rači", rekao je Vučević i dodao da je važan i integrisani granični prelaz sa strane Srbije.

"Mislim da je ovo veliki projekat koji će olakšati život građanima i nadam se da će naši turski partneri koji su angažovani na izvođenju radova zajedno sa kompanijama iz Srbije i RS poštovati rokove. Kao što ste čuli predstavnik kompanije je potvrdio da će do kraja godine biti završen auto-put od Kuzmina do Sremske Rače", rekao je Vučević novinarima u obilasku mosta na Savi.

Vučević je naveo da će se nastaviti sa infrastrukturnim radovima koji će sutra na Svesrpskom saboru dominirati kao tema.

"Treba da razgovaramo o stvarima koje mogu da poprave život ljudi, da pričamo o bezbednijim putevima, da ljudi imaju veće plate i penzije, da čuvamo naš kulturni idenitet i da čuvamo mir u regionu. Ne spremamo se ni za kakve sukobe već za zajedništvo", rekao je Vučević.

Tanjug/NARODNA SKUPŠTINA SRBIJE/ PEĐA VUČKOVIĆ

 

Delegacija Srpske i Srbije obišla je radove na mostu i deonicu auto-puta od Kuzmina do Rače koju gradi i finansira Srbija. Tako će auto-putem Beograd - Kuzmin - Rača, Republika Srpske i Srbija biti spojene auto-putem.

U obilasku je bio i ministar Goran Vesić koji je goste iz RS upoznao sa radovima koji se očekuju i koji su u toku.

Cvijanović: Ponosna sam na to što Srbija ima ambiciozne projekte, značajne i za RS

Članica Predsedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je prilikom obilaska radova na deonici auto-puta od Kuzmina do Sremske Rače i mosta na Savi da je ponosna na kapacitet Srbije koja je u stanju da ima ambiciozne projekte, a koji su od značaja i za Republiku Srpsku.

"Ponosni smo svaki put kad vidimo da Srbija beleži velike uspehe, a znamo da je to uvek i uspeh Republike Srpske", rekla je Cvijanović na graničnom prelazu Rača gde su delegaciju iz RS u kojoj je i ona dočekali premijer Miloš Vučević i predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić uoči sutrašnjeg Svesrpskog sabora.

Cvijanović je rekla da "upravo ovaj početak našeg saborovanja obeležimo zajedno obilazeći gradilišta i most, kao i auto-put koji treba da nas spaja, kao što nas i sve drugo spaja".

"Imali smo priliku da se upoznamo šta je sve planirano, gde se izvode radovi i šta je ono što se dešava u građevinsko-infrastrukutrnom saobraćajnom smislu kad je u pitanju Srbija", rekla je Cvijanović i istakla da je raduje da to što neki od projekata podrazumevaju vezu sa RS.

Ona je podsetila da je u prethodnom periodu dosta toga realizovano, te da su vlade pokrenule velike energetske projekte.

"Mnogo aktivnosti koje nas povezuju i mnogo aktivnosti koje planiramo da sprovedemo u narednom periodu", rekla je Cvijanović.

Komentari (0)

Srbija