Politika

Zahtev za novo glasanje na dva mesta u Nišu: Opozicija tvrdi da je osvojila 3.332 glasa više

Komentari

Autor: Euronews Srbija

12/06/2024

-

16:08

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Niška opozicija poručuje da su na izborima 2. juna opozicione liste koje su prešle cenzus osvojile ukupno 3332 glasa više od Srpske napredne stranke i njenih koalicionih partnera i da zbog toga jasno i glasno kažu da su naprednjaci izgubili izbore.

Oni su na konferenciji za medije istakli da su dokazali da su zapisnici sa barem dva biračka mesta falsifikovani, te su pozvali sud da radi svoj posao i da podigne krivične prijave protiv N.N. lica koja su falsifikovala zapisnike.

"Sud mora da poništi ova dva izborna mesta na gradu i mora da se izbori na ova dva izborna mesta broj 10 i 18 ponove. Prebrojaćemo se, nakon toga podvučemo crtu. Ako ste dobili više, ima Ruska lista tih sedam-osam glasova više, čestitamo. Ako imate manje, red je da vi čestitate nama. Ako ovo nije fer predlog ja ne znam šta je. Ako to ne prihvate, znači oni priznaju da su krali i priznaju da neće da se povuku iz ove izborne hrađe", rekao je dr Dragan Milić, koji je sa svojom istoimenom grupom građana učestvovao na lokalnim izborima u Nišu.

Komentari (0)

Srbija