Politika

Vučić: Nastojaćemo da rast penzija prati rast plata

Komentari

Autor: Tanjug

22/08/2021

-

13:03

Vučić: Nastojaćemo da rast penzija prati rast plata
Aleksandar Vučić - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je danas na Glavnom odboru Partije ujedinjenih penzionera Srbija (PUPS) da će država nastojati da penzije brže rastu i da procenat rasta bude blizu procenta povećanja plata, dodajući da se država trudi da pomogne najstarijima na sve moguće načine kroz jednokratnja davanja.

Vučić je kazao da jesu penzije u Srbiji najveće moguće, ali da to ne znači da su dovoljne, dobre, i da su rasle dovoljnom brzinom.

On je, u vezi sa jednokratnom pomoći od 20.000 dinara, najavljenom za februar, rekao da ona sigurno neće svima podjenako značiti.

"Možete zamisliti koliko će značiti onima koji imaju penziju od 25.000 dinara ili poljoprivrednim penzionerima, koji će tako dobiti mnogo više od svoje penzije", rekao je Vučić.


Rekao je da su najstariji građani neka vrsta "tihe većine", koja se najmanje žali, koja ima najviše razumevanje za državu, razume spoljnopolitičke pritiske, potrebu da se sačuva samostalnost Srbije, ali i da znaju da, ako je ekonomija loša, "ne možete da isplaćujete sve što je obećano i učinjeno".

"Beskrajno sam zahvalan svim našim najstarijim građanima, i PUPS, koja je, kada je bilo teško, dobro razumela šta smo radili. Ja znam da i danas penioneri ne žive sjajno, da ima mnogo problema, ali činjenica je da su penzije najveće u savremenoj istoriji. Dobro sam razumeo vaš zahtev da penzije prate rast plata. Nisam siguran da li će 100 odsto moći da bude tako, ali imate moje obećanje da ću se truditi da to pokušamo", naglasio je on.

"Kada se brine o budućnosti, ne misli se samo na decu"

Vučić je rekao i, da kada vlast brine o budućnosti, ne brine samo o deci, već i o najstarijim građanima.

"Brinemo o zdravstvenim uslugama. Pitajte naše penzionere, te dobre domaćine, kada smo toliko domova zdravlja i bolnica uradili. Sve je stalo 1987. godine. Kakva bi katastrofa ljudska bila u Nišu da nismo izgradili KC Niš?“, naglasio je.

On je istakao da penzioneri nisu tu da jednog dana izađu na biračko mesto i rade ono što neko želi.

Zahvalio je PUPS-u na podršci njegovoj kandidaturi na prethodnim predsedničkim izborima 2017. godine.

"Počećemo uskoro, od sledeće nedelje, razgovore o saradnji za predstojece izbore na različitim nivoima. Ali, za mene je važno da mi pokažemo prema ljudima drugačiji odnos, da pokazemo da imamo snove, želju da stvari menjamo suštnski, da se borimo za zemlju, jer drugu nemamo, da čuvamo ljude, dostojanstvo ljudi, ugled zemlje”, rekao je Vučić.

Komentari (0)

Srbija