Politika

Okršaj Žujovića (SDPS) i Samofalova (SDS) u programu uživo na ivici incidenta, razmenjene teške uvrede

Komentari

Autor: Euronews Srbija

25/08/2021

-

17:30

Okršaj Žujovića (SDPS) i Samofalova (SDS) u programu uživo na ivici incidenta, razmenjene teške uvrede
Žujović i Samofalov - Copyright Tanjug/Zoran Žestić, Tara Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Rasprava o dijalogu o izbornim uslovima u kojoj su, u televijzijskoj emisiji uživo, učestvovali Đorđo Žujović iz SDPS-a Rasima Ljajića i Konstantin Samofalov iz SDS-a Borisa Tadića umesto u konstruktivnu debatu pretovorila se u okršaj ova dva političara, u kome se nije štedelo na uvredama i optužbama i koji se završio na samoj ivici incidenta.

Emisija na televiziji N1 je, naime, prekinuta, ali se nakon svega na društvenim mrežama pojavio snimak koji sugeriše da je, po prekidu emisije, sve i zasita stiglo na samu ivicu fizičkog okršaja. 

Samofalov i Žujović su razmenili niz optužbi, između ostalog za korupciju i političko preletanje, mahalo se papirima, a nisu izostale ni teške uvrede. 

Bilo je reči o tome ko je politički preletač, a ko učestvovao u vlasti sa SNS-om. Žujović, koji je bivši član Predsednišva LDP, i Samofalov u emisiji su umesto političkih stavova ukrstili vulgarne optužbe na ličnoj osnovi. 

Najpre je Samofolov spočitao Žujoviću da je prošle godine kada je bio u opoziciji govorio da izbori 2022. godine neće biti slobodni.

"Vi imate gospodina Žujovića koji kaže ja nisam predstavnik vlasti. On je visoki funkcioner, potpresednik Izvršnog odbora stranke Rasima Ljajića koja je koalicioni partner u vladi Aleksandra Vučića koja ima ministra u Vladi, koji ima poslanike izabrane na Vučićevoj listi", rekao je Samofalov, prenosi Blic.

Na to mu je Žujović odgovorio da je prošle godine održao reč i nije izašao na izbore i postavio pitanje generalnom sekretaru SDS-a.

"Kada ste toliko gadljivi na vlast SNS-a zašto niste izašli iz SDS kada ste u određenim lokalnim samoupravama bili do izbora 2020. godine u vlasti sa njima", upitao je Žujović Samofalova, i dodao da su u Pirotu od 2017. godine vlast činili "Koalicija za Pirot Vladana Vasića", SNS, SPS i SDS-LDP.

To je bio okidač za opštu raspravu Samofalova i Žujovića u kojem su jedan drugog optuživali za političko preletanje. Pošto ga je Samofalov nekoliko puta prekinuo u govoru rečima "ti si član režimske stranke", Žujović mu je poručio:

"Smiri se, nađi devojku, budi normalan".

Potom je voditelj prekinuo razgovor i najavio pauzu, ali emisija nije ni nastavljena. Međutim, Samofalov je na svom Tviter profilu objavio snimak na kome se vidi šta se potom dešavalo u studiju. Na snimku se čuje kako Žujović iznosi optužbe protiv Samofalova za "krađu na Vračaru", a zatim i  i kako ga Samofalov, između ostalog, naziva "džukelom".

U tom trenutku voditelj odustaje od nastavka emisije i ustaje iz fotelje, a stiče se utisak da pokušava da spreči fizički obračun Žujovića i Samofalova.

Uz priloženi snimak događaja u studiju generalni sekretar SDS-a na Tviteru je napisao:

"U odgovoru na moje političke stavove, izložen sam od strane Žujovića gnusnim klevetama, ličnim uvredama, i na kraju i fizičkim nasrtajem. I kao i uvek, umesto medijskih osuda ovakvog verbalnog i fizičkog nasilja, ponovo se lažno za nasilje optužuje opozicija! Pogledajte istinu", napisao je Samofalov.

Komentari (0)

Srbija