Politika

Zajedno za Srbiju: Zelenović saslušan u tužilaštvu zbog tvita

Komentari

Autor: Tanjug

27/08/2021

-

18:04

Zajedno za Srbiju: Zelenović saslušan u tužilaštvu zbog tvita
Zajedno za Srbiju: Zelenović saslušan u tužilaštvu zbog tvita - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik stranke Zajedno za Srbiju (ZZS) Nebojša Zelenović danas je u šabačkom tužilaštvu saslušavan zbog poruke na društvenoj mreži Tviter u kojoj je uporedio broj članova SNS-a, SPS-a, Saveza komunista Jugoslavije i Nacionalsocijalističke partije Nemačke, saopšteno je iz ZZS.

Zelenović je, kako se navodi u saopštenju, izjavio da je navedeni tvit napisao i emitovao 2019. godine i da do danas niko nije demantovao podatke.

Zelenović tvrdi i da je predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić javno izneo da Srpska napredna stranka broji više od 700.000 članova.

"Oni mene danas, u trećoj deceniji 21. veka, ovde, usred Šapca, isleđuju za verbalni delikt! Ja sam predsednik stranke i ovaj tvit sam napisao u okviru svoje političke borbe koju vodim da svi mi, građani i građanke Srbije, živimo u slobodnoj zemlji, uključujući i tužioce ovog Osnovnog javnog tužilaštva u Šapcu", kazao je Nebojša Zelenović.

On tvrdi, kako se dodaje u saopštenju, da se danas u Srbiji masovno krše građanska i politička prava.

"U tvitu sam izneo svoju ozbiljnu i duboku zabrinutost za stanje građanskih i političkih prava u našoj zemlji. Istorijski je očigledno da, ukoliko stranka na vlasti u jednoj zemlji ima ogroman broj članova, postoji dramatična opasnost od uspostavljanja totalitarizma u državi, sa tragičnim posledicama za društvo", navodi Nebojša Zelenović.

Komentari (0)

Srbija