Politika

Dveri iznele predlog za saradnju unutar opozicije: Borba za promenu sistema, a ne samo vlasti

Komentari

Autor: Fonet

01/09/2021

-

09:41

Dveri iznele predlog za saradnju unutar opozicije: Borba za promenu sistema, a ne samo vlasti
Boško Obradović - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Predsedništvo Dveri iznelo je danas Predlog za saradnju unutar opozicije u sedam tačaka, u kojem na prvom mestu ističe da nema saradnje sa vlašću i da svaka stranka treba javno da se obaveže da posle izbora neće stupiti u postizbornu koaliciju sa sadašnjom vlašću.

Druga tačka u predlogu saradnje je "promena sistema, a ne samo vlasti", treća je dogovor o nenapadanju unutar opozicije.

Kako se objašnjava, to bi značilo da nema međusobnih rasprava i sukoba do okončanja izbornog procesa i da svi treba da se zalažu za posebnu kampanju za povećanje odziva na izbore.

Dveri su predložile i zajednički poziv da se glasa protiv vlasti i da opozicija treba da pozove birače da glasaju za izbornu listu prema liučnom ideološkom izboru.

Da bi pobedila, opozicija mora da "otkine i deo birača vlasti", napominju Dveri, u čijem predlogu poslednja, sedma tačka govori o zajedničkoj borbi protiv izborne krađe, bez obzira na broj kolona u kojima se izlazi na izbore.

"Ako ovako postavimo platformu opozicione saradnje, imamo velike šanse da se suprotstavimo sadašnjoj vlasti i to ne samo na gradskim izborima u Beogradu, već na svim izbornim nivoima", poručuju Dveri.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija