Politika

Krieziu: Na trilaterali u Briselu o jedinom pitanju o kome je postignuta saglanost

Komentari

Autor: Tanjug

06/09/2021

-

20:27

Krieziu: Na trilaterali u Briselu o jedinom pitanju o kome je postignuta saglanost
Perparim Krieziu - Copyright Printskrin/Youtube/RTK

veličina teksta

Aa Aa

Portparol kosovske vlade Perparim Krieziu izjavio je danas da će prištinska delegacija sutra u Briselu na sastanku sa predstavnicima EU razgovarati o primeni postignutih sporazuma o energetici, registarskim tablicama i o nestalima.


Prema njegovim rečima, na trilateralnom sastanku tema će biti pitanje nestalih, jer je samo o njoj postignuta saglasnost.

"Naredni bilateralni i trilateralni sastanci u okviru procesa dijaloga, na kojima će učestvovati potpredsednik vlade Besnik Bisljimi, očekuju se sutra i prekosutra, odnosno 7. i 8. septembra", rekao je Krieziu za Kosovo pres, prenosi Reporteri.

On je istakao da će se na bilateralnom sastanku razgovarati o implementaciji postignutih sporazuma o energetici, registarskim tablicama i o nestalima.

"Na trilaterali razgovaraćemo samo o pitanju nestalih, kao o jedinoj temi oko koje smo se saglasili", rekao je Krieziu.

Ovo je drugi po redu sastanak na nivou stručnjaka u okviru dijaloga Beograd-Priština, dok je najavljeno da se sastanak na visokom nivou između predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog premijera Aljbina Kurtija očekuje u septembru, navodi Reporteri.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija