Politika

Brnabić sa novim šefom Delegacije EU: Srbija radi na tome da otvori dva klastera

Komentari

Autor: Tanjug

13/09/2021

-

20:53

Brnabić sa novim šefom Delegacije EU: Srbija radi na tome da otvori dva klastera
Brnabić sa novim šefom Delegacije EU: Srbija radi na tome da otvori dva klastera - Copyright Tanjug/VLADA SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC

veličina teksta

Aa Aa

Predsednica Vlade Ana Brnabić sastala se sa novim šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuelom Žiofreom i istakla da je je punopravno članstvo u EU ključni spoljnopolitički prioritet Srbije.

Brnabić je uz dobrodošlicu novom ambasadoru EU istakla da predstoji mnogo zajedničkog rada na ostvarenju postavljenih ciljeva i da je u potpunosti otvorena za sve predloge i sugestije kako bi se na što efikasniji način dostigli razultati.

Na sastanku se razgovaralo o reformama koje Srbija sprovodi u oblasti vladavine prava i zelene agende, kao i o rezultatima reformi koje vlada sprovodi na ekonomskom planu. Tema razgovora bila je takođe i imunizacija i borba protiv kovid19, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Brnabić je pozdravila i usvajanje Ekonomskog i investicionog plana EU, kao i predlog za uvećanje finansijskih sredstva u okviru IPA fondova.

Premijerka je takođe naglasila da Srbija radi na tome da, u skladu sa postignutim napretkom, tokom slovenačkog predsedavanja EU, otvori dva klastera.

Tanjug/VLADA SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC

 

U razgovoru sa novim ambasadorom EU u Srbiji, Brnabić je istakla da Srbija borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije vodi na transparentan način. Jačanje ekonomije ostaje jedan od najvažnijih ciljeva vlade, a postavljeni prioritet za narednu godinu je zapošljavanje mladih, posebno onih kojima bi to bilo prvo zaposlenje.

Ambasador Žiofre čestitao je na postignutim ekonomskim i privrednim rezultatima i naglasio da se raduje zajedničkom radu sa Vladom Srbije na sprovođenju prioriteta zemlje kako bi se ubrzao put Srbije ka evropskim integracijama, posebno u domenu vladavine prava, zaštite životne sredine, digitalne agende i povezivanja kao i na pronalaženju najefikasnijeg puta za njihovo ostvarenje.

Brnabić i Žiofre rezgovarali su i o slobodi medija, odnosu prema civilnom društvu i međupartijskom dijalogu predstavnika vlasti i opozicije uz posredovanje poslanika Evopskog parlameta.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija