Politika

Kosnet: Bajdenova administracija prihvatila obaveze iz Vašingtonskog sporazuma, približno isti pristup Kosovu

Komentari

Autor: Tanjug

14/09/2021

-

23:53

Kosnet: Bajdenova administracija prihvatila obaveze iz Vašingtonskog sporazuma, približno isti pristup Kosovu
Kosnet: Bajdenova administracija prihvatila obaveze iz Vašingtonskog sporazuma, približno isti pristup Kosovu - Copyright Wikipedia.org/U.S. Department of State

veličina teksta

Aa Aa

Ambasador SAD u Prištini Filip Kosnet izjavio je da je administracija predsednika Džozefa Bajdena zvanično prihvatila obaveze iz Vašingtonskog sporazuma i da ima približno isti pristup Kosovu kao i administracija bivšeg predsednika Donalda Trampa.

"Svi američki ciljevi za Kosovo ostaju isti: mir, pravda, prosperitet. Mnogi su bili iznenađeni kada je Bajdenova administracija, koja je promenila mnoge spoljnopolitičke inicijative prethodne administracije, formalno prihvatila obaveze Vašingtonskog sporazuma, jer smatramo da su napori za jačanje ekonomskih veza Kosova sa susedima, uključujući Srbiju veoma važni za ekonomsku budućnost Kosova", rekao je Kosnet u intervjuu za sajt Kalkso, prenosi Ekonomija onlajn.

Američki ambasador je istakao da, iako su metode Trampove i Bajdenove administracije različite, opšti pristup Kosovu nije mnogo drugačiji.

"Sveukupni pristup SAD prema Kosovu, nije se mnogo promenio već godinama, bez obzira ko je u Ovalnom kabinetu", dodao je Kosnet.

Komentari (0)

Srbija