Politika

SPAS u subotu o pripajanju naprednjacima, Šapić: Nema neizvesnosti, formalno postajemo deo SNS

Komentari

Autor: Jovan Đurić

25/05/2021

-

14:23

SPAS u subotu o pripajanju naprednjacima, Šapić: Nema neizvesnosti, formalno postajemo deo SNS
SPAS u subotu o pripajanju naprednjacima, Šapić: Nema neizvesnosti, formalno postajemo deo SNS - Copyright E-Stock/Konstantin Bajčetić

veličina teksta

Aa Aa

Sednica Glavnog odbora SPAS-a na kojoj će se odlučivati o pripajanju stranke Srpskoj naprednoj stranci zakazana je za subotu, 29. maj, a lider SPAS-a Aleksandar Šapić za Euronews Srbija kaže da nema nikakve dileme oko toga šta će se na sednici dešavati.

"Na glavnom odboru bi trebalo da se završi proces koji je započet pre mesec dana. Neće biti neizvesnosti da li se pripajamo ili ne, nego bi trebalo da se formalno završi proces ujedinjenja i da mi postanemo deo SNS-a", rekao je Šapić.

Upitan o političkim prespektivama nakon pripajanja naprednjacima i njegovim ciljevima u trci za poziciju gradonačelnika Beograda, Šapić koji je aktuelni predsednik opštine Novi Beograd kaže: "Sve ćete to znati kada za to dođe vreme".

"Sve što sam imao na tu temu da kažem, ja sam rekao. Kad bude trebalo da se zna, znaće se. Ne bih sada ništa najavljivao", kaže Šapić.

Dodaje i da će njegova konkretna pozicija u SNS znati nakon 29. maja, kada će se osim sednice GO SPAS-a, održati i zasedanje Glavnog odbora SNS. 

"Kritike, svako na njih ima pravo" 

Šapić se osvrnuo i na kritike zbog pripajanja stranke naprednjacima, za koje kaže da "svako na njih ima pravo", a prokomentarisao je i jednu od glavnih tema sednice naprednjaka - pitanje političke sudbine Nebojše Stefanovića. 

Naime, osim o spajanju SNS i SPAS, naprednjaci će raspravljati i o statusu nekih visokih funkcionera SNS. Tu se, pre svega, ističe ime aktulenog ministra odbrane i visokog funkcionera SNS Nebojše Stefanovića.

Šapić tvrdi da njegov budući angažman među naprednjacima nema nikakve veze sa Stefanovićem.

"To se dešava u Srpskoj naprednoj stranci, apsolutno nema veze, osim što se po tajmingu slučajno potrefilo. U to se ne bih petljao, zato što sa tim nemam nikakve veze. Ja tek treba da postanem član te organizacije, tako da, zašto bih komentarisao nešto što je bilo pre mog ulaska u nju", rekao je Šapić. 

Preporuka za vas

Komentari (1)

Srbija