Politika

Lajčak: Besljimi rekao da ne postoje arhive OVK

Komentari

Autor: Fonet

17/09/2021

-

19:30

Lajčak: Besljimi rekao da ne postoje arhive OVK
Miroslav Lajčak - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je da mu je potpredsednik kosovske vlade Besnik Bisljimi rekao da ne postoje arhive Oslobodilačke vojske Kosova, već samo državni arhivi Кosova, prenosi "Ekonomija onlajn".

"Nije bilo konkretnih diskusija o arhivama i ponovo je potvrđeno da neće biti prepreka od strana da imaju pristup arhivama, što je rečeno i pre godinu dana. Potpredsednik vlade Bisljimi mi je rekao da ne postoje arhive OVК, već samo državni arhivi Кosova", rekao je Lajčak u razgovoru sa novinarima poslednjeg dana posete Prištini.

Lajčak je odbio da komentariše izjavu kosovskog premijera Aljbina Кurtija o uspostavljanju reciprociteta sa Srbijom.

"Neću da komentarišem ničije izjave, jer smo ovde da normalizujemo odnos, a ne da dajem nikakav javni komentar o tome", kazao je Lajčak.

Slovački diplomata je rekao i da je opasno govoriti o tome kada će doći do konačnog dogovora između strana.

"Razgovarali smo o mogućim datumima sledećeg sastanka sa državnim zvaničnicima Кosova, o čemu ću razgovarati i u Beogradu. Opasno je govoriti o roku za postizanje sporazuma, važno je da su dve strane izrazile spremnost za dijalog", rekao je Lajčak, prenosi "Kosovo onlajn".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija