Politika

Vučić razgovarao sa Boreljom: Srbija će nastaviti da poštuje sve sporazume koje je potpisala

Komentari

Autor: Tanjug

26/09/2021

-

16:28

Vučić razgovarao sa Boreljom: Srbija će nastaviti da poštuje sve sporazume koje je potpisala
Obraćanje predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Srbija će nastaviti da poštuje sve sporazume koje je potpisala, sve međunarodne pravne propise i nastaviti da pruža podršku regionalnom miru i stabilnosti uprkos neodgovornom, neozbiljnom i kriminalnom ponašanju prištinskih vlasti, istakao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u razgovoru sa visokim predstavnikom Evropske unije (EU) za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Boreljom.

Vučić je sa Boreljom razgovarao telefonom, a visoki predstavnik tom prilikom pozvao je na strpljenje, očuvanje mira i nastavak dijaloga u Briselu, saopštila je pres služba predsednika.

Borelj je ranije pozvao i Beograd i Prištinu na bezuslovno deeskaliranje situacije na severu Kosova i Metohije, hitnim povlačenjem specijalnih policijskih jedinica i uklanjanjem blokada puteva.

"Kosovo i Srbija moraju da pronađu rešenja za smirivanje situacije i dogovore se o daljem putu. EU će aktivno podržavati ove napore. I Kosovski i srpski lideri u potpunosti su odgovorni za sve rizike po bezbednost i blagostanje lokalnih zajednica i na Kosovu i u Srbiji", rekao je Borelj.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija