Politika

Dačić: Beograd ne sme da prekine dijalog sa Prištinom

Komentari

Autor: Fonet

27/09/2021

-

10:31

Dačić: Beograd ne sme da prekine dijalog sa Prištinom
Ivica Dačić - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je da je protiv prekida dijaloga s Prištinom i istakao da Beograd to ne sme da učini, ali da mora da traži da se Evropska unija izjasni da li stoji iza Briselskog sporazuma, u čijem je postizanju posredovala i čiji je garant.

Dačić je rekao da mu je neshvatljivo da posle toliko godina od potpisivanja Briselskog sporazuma, samo Srbija poštuje dogovoreno.

"Neshvatljivo je da je samo Srbija bila konstruktivan faktor, a da je druga strana odbila da primeni ono što je naš razlog prihvatanja sporazuma - formiranje Zajednice srpskih opština", istakao je Dačić za "Politiku".

On je ukazao da se EU "niti čuje, niti oglašava", već samo upozorava obe strane, a trebalo bi da upozorava ili sankcioniše onu stranu koja krši sporazum. Podsetio je da su prošle nedelje kosovske vlasti bez ikakve najave upale na sever KiM, što je direktno kršenje svih dogovora.

"Pravo je pitaje da li EU misli da je Brioselski sporazum aktuelan ili nije. I pošteno je da nam to kažu", zaključio je Dačić.

 

 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija