Politika

Posmatračku misiju EU za lokalne izbore na Kosovu vodi Austrijanac koji je predsednik Društva prijatelja Kosova

Komentari

Autor: Tanjug

28/09/2021

-

11:06

Posmatračku misiju EU za lokalne izbore na Kosovu vodi Austrijanac koji je predsednik Društva prijatelja Kosova
Posmatračku misiju EU za lokalne izbore na Kosovu vodi Austrijanac koji je predsednik Društva prijatelja Kosova - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Na čelu posmatračke misije EU koja će pratiti lokalne izbore na Kosovu, zakazane za 17. oktobar, imenovan je poslanik u Evropskom parlamentu iz Austrije Lukas Mandl.


Mandl je, inače, predsednik Društva prijatelja Kosova u Austriji, a na mesto šefa posmatračke misije EU za Kosovo ga je postavio šef evropske diplomatije Žozep Borelj. Prvi je Austrijanac koji vodi posmatračku misiju EU u Evropi.

Inače, posmatračka misija EU nalazi se trenutno na Kosovu gde vodi razgovore u vezi predstojećih lokalnih izbora.

"Ovu misiju razumem kao pružanje doprinosa demokratiji", istakao je Mandl u saopštenju i najavio da će na Kosovu ovih dana obaviti prve razgovore sa predstavnicima izborne komisije i političkim partijama, kako bi stekao sliku o stanju na terenu.

Inače ovo je šesta posmatračka misija na izborima na Kosovu, a posle 2013.i 2017. treća koja prati lokalne vlasti. Na predstojećim lokalnim izborima na Kosovu posmatračka misija EU biće jedina međunarodna posmatračka misija.

Komentari (0)

Srbija