Politika

Haradinaj o situaciji na severu Kosova: Kurti loše upravlja krizom, pripadnike ROSU pretvorio u ratne zarobljenike

Komentari

Autor: FoNet

29/09/2021

-

08:56

Haradinaj o situaciji na severu Kosova: Kurti loše upravlja krizom, pripadnike ROSU pretvorio u ratne zarobljenike
Haradinaj o situaciji na severu Kosova: Kurti loše upravlja krizom, pripadnike ROSU pretvorio u ratne zarobljenike - Copyright EPA/VALDRIN XHEMAJ

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik opozicione Alijanse za budućnost Kosova (ABK) Ramuš Haradinaj osudio je kao neadekvatno reagovanje kosovske vlade u vezi sa situacijom na severu Kosova i Metohije, piše Gazeta ekspres.

Kako prenosi Gazeta, on je na T7 rekao da je premijer Aljbin Kurti kosovske policijske snage koje se nalaze u tom području pretvorio u ratne zarobljenike.

"Uzeo ih je i učinio policiju ratnim zarobljenicima. To je uradio premijer. Umesto da ima drugačiji operativni plan, odlučio je da postavi šator i napravi kamp, odakle prati situaciju", ocenio je bivši kosovski premijer.

Kako prenosi Kossev, Haradinaj Kurtijeve operativne akcije slanja specijalne jedinice kosovskih policijskih snaga na sever KiM smatra jednostranim u smislu konsultacija.

"On ima jako dobre ljude u policiji koji su mogli da mu naprave operativni plan. Sakrio je operativni plan od saveznika po pitanju bezbednosti. Učinio je to bez naših saveznika", dodao je Haradinaj.

On je takođe rekao da nije u redu da ovu situaciju rešava Kfor, jer, kako je istakao, tada Kosovo nije "vlasnik kuće".

"Da sam u ovoj situaciji, pomislio bih na dve ili tri komponente. Prvo bih imao duge pregovore sa saveznicima, ne bih dozvolio nikome da pregovara u naše ime, na primer sada KFOR pregovara u naše ime i to nije u redu. KFOR je bezbednosna institucija koja nije trebalo da igra takvu pregovaračku ulogu", rekao je Haradinaj.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija