Politika

Pomoć porodicama na KiM, po 120.000 dinara za poplavljena domaćinstva

Komentari

Autor: Tanjug

26/05/2021

-

13:53

Pomoć porodicama na KiM, po 120.000 dinara za poplavljena domaćinstva
E-Stock/Dušan Milenković - Copyright E-Stock/Dušan Milenković

veličina teksta

Aa Aa

Vlada Srbije obezbedila je pomoć u iznosu od po 120.000 dinara za porodice koje su pretpele štetu u poplavama koje su u januaru pogodile Kosovo i Mtohiju.


Oštećene objekte za stanovanje prijavilo je osam lokalnih samouprava koje funkcionišu u sistemu Vlade Srbije, dok su tri lokalne samouprave prijavile oštećenu infrastrukturu.

"Od 11 opština, osam je predalo zapisnike za ugrožene stambene objekte i danas ćemo sa predsednicima lokalnih samouprava dogovoriti oko završetka odnosno oko izdavanja rešenja. Mi smo proces verifikacije završili, obišli i proverili sve zapisnike. Očekujemo da će za oko mesec dana našim građanima biti isplaćena državna pomoć koja iznosi 120.000 dinara", rekla je zamenik direktora Kancelarije za KIM zadužena upravljanje javnim ulaganjima Sandra Nedeljković.

Ona je na sastanku u Gračanici objasnila da je reč o programu pomoći građanima čiji su domovi oštećeni dok pomoćni, ekonomski i privredni objekti, nisu obuhvaćeni ovim programom, prenosi Kosovo onlajn.

"Još jedan program je donela Vlada Republike Srbije i on se odnosi na opštu infrastrukturu u nadležnosti jedinica lokalnih samouprava. Ono što Kancelarija za KiM podržava i obnavlja nakon svake elementarne nepogode su uglavnom lokalni mostovi, drumski i pešački, vodoproputisti, kišna kanalizacija, preventivna infrastruktura za odbranu od poplava i to su radovi koje će kancelarija ubuduće podržati nakon što se izradi tehnička dokumentacija", navela je Nedeljković.

Predstavnici Kancelarije za Kosovo i Metohiju i predsednici Privremnih organa na Kosovu na sastanku u Gračanici razgovarali su o prioritetnim pitanjima i nastavaku podrške Vlade Srbije srpskom stanovništvu.

Komentari (0)

Srbija