Politika

Predsednik Srbije proglašen za počasnog građanina Jagodine

Komentari

Autor: FoNet

01/10/2021

-

15:33

Predsednik Srbije proglašen za počasnog građanina Jagodine
Predsednik Srbije proglašen za počasnog građanina Jagodine - Copyright jagodina.org.rs

veličina teksta

Aa Aa

Odbornici Skupštine grada Jagodine danas su jednoglasno odlučili da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić proglasi za počasnog građanina ovog grada.

Predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine Dragan Markovć rekao je da su „predsednika Srbije Aleksandra Vučića predložili za počasnog građanina grada Jagodine ne samo zato što je stvorio uslove da svaki grad i opština u Srbiji mogu da dovode investitore, da grade fabrike i otvaraju nova radna mesta, već i zato što Srbija pod njegovim vođstvom čuva mir i stabilnost na Balkanu i što međunarodni odnosi naše zemlje nisu više kao što su nekada bili, nego su najbolji u istoriji", navodi se u saopštenju.

jagodina.org.rs

 

 

"Videli smo proteklih dana kakvoj je provokaciji Srbija bila izložena od strane kosovskih Albanaca, koji nisu smeli da uđu sa dugim cevima na sever Kosova i Metohije. Očigledno je da su kosovski Albanci dobili zeleno svetlo od neke države, a razlog takve vrste napada na Srbiju je brz ekonomski rast Srbije, da bi nas usporili i vratili u 90–te godine kada je naša država imala mnogo problema", rekao je Marković.

On je istakao da je Vučić "zaslužan što Srbija nije reagovala na te provokacije, a uspela je da sačuva i mir i svoj narod na Kosovu i Metohiji i da dođemo do nekog kompromisa“.

Pored Vučića, titulu počasnog građanina Jagodine poneće i vlasnik nemačke kompanije "Fišer", profesor Klaus Fišer, koji je u Jagodini otvorio jednu fabriku, a naredne godine će otvoriti drugu, i trener ženskog rukometnog kluba Jagodina Dragan Markov, koji je predvodio ŽORK Jagodinu u najvećim uspesima u istoriji kolektivnog sporta u Jagodini, osvojivši tri šampionata Srbije za redom, tri Kupa Srbije, dva Super kupa i Svesrpski kup. 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija