Politika

DS: Reviziju statistike smrtnih slučajeva od korone radiće oni koji su tu netačnu statistiku formirali

Komentari

Autor: FoNet

26/05/2021

-

15:38

DS: Reviziju statistike smrtnih slučajeva od korone radiće oni koji su tu netačnu statistiku formirali
DS: Reviziju statistike smrtnih slučajeva od korone radiće oni koji su tu netačnu statistiku formirali - Copyright Wikipedia/ThecentreCZ

veličina teksta

Aa Aa

Resorni odbor za zdravstvo Demokratske stranke (DS) saopštio je danas da će rezultat radne grupe za analizu smrtnih slučajeva tokom pandemije kovid19, čije je formiranje u utorak najavio ministar zdravlja Zlatibor Lončar, biti "vrlo neznatne i praktično zanemarljive greške", koje će biti proglašene za "uobičajene u procesu rada".

Resorni odbor za zdravstvo DS ocenio je da je će reviziju statistike raditi isti oni koji su tu netačnu statistiku formirali, i upitao "gde su tu novinarka Sandra Petrušić, nagrađena za analizu te statistike, gde su BIRN, CINS, Sindikat farmaceuta i lekara Srbije (SFLS) i doktor Rade Panić". 

"Nema nikog 's druge strane', nema nikoga ko je i u najtežim trenucima govorio otvoreno i upozoravao javnost kada se zvanični podaci nisu slagali sa stanjem na terenu. Nema ih zato da se istina i razlozi za sve zloupotrebe ne bi otkrili", navedeno je u oceni DS. 

Resorni odbor za zdravstvo DS podsetio je i da je Lončar "vrlo decidno tvrdio da nema nikakve šanse da su brojevi preminulih menjani", a da je sada očito ustanovio da se nešto, ipak, na tom planu dešavalo. 

"U toku je predizborna kampanja, koja se inače nikada ne prekida, a zdravstveni sistem, kojim rukovodi ministar Lončar, nije se ni najmanje proslavio, ne samo u borbi protiv pandemije, nego u svom celokupnom radu. Potrebno je očigledno da se nešto 'radi', pa makar i lažno. To je jedini smisao pomenute izjave, kao i da se stavi tačka na sumnje o zloupotrebama", zaključio je Resorni odbor za zdravstvo DS. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija