Politika

Kosovska policija od danas kažnjava vozače bez nalepnice preko srpskih tablica

Komentari

Autor: Tanjug

08/10/2021

-

12:51

Kosovska policija od danas kažnjava vozače bez nalepnice preko srpskih tablica
Merdare - Copyright Tanjug/AP/Visar Kryeziu

veličina teksta

Aa Aa

Kosovska policija će od danas kažnjavati sve vozače koji ne sprovedu odluku o stavljanju nalepnica na tablice koje izdaje Srbija, prenela je "Gazeta ekspres".

Ministarstvo unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija pozvalo je sve građane da im se dostave nalepnice u centrima za registraciju vozila i u najbližim policijskim stanicama, u protivnom će ih kosovska policija kazniti.

Ova odluka dolazi nakon dogovora Prištine i Beograda u Briselu. Primena nalepnica počela je 4. oktobra i trajace šest meseci, kada bi trebalo da se izradi nacrt o trajnom dogovoru.

Podsetimo, u Briselu je 30. septembra postignuto kompromisno rešenje za situaciju na Kosovu i Metohiji. Predviđeno je da se za registarske oznake uspostavi privremeni režim nalepnica dok se ne postigne konačno rešenje. To znači da će obe strane prelepljivati stikerima, odnosno nalepnicama simbole na tablicama druge strane. 

"Od 4. oktobra od 8 sati, uspostavlja se takozvani stiker režim, nalepnica režim, kao privremena mera pre konačnog rešenja, a ono je odloženo na neko vreme, o čemu ćemo tek da vodimo pregovore što smatram velikom uspehom naše strane", pre nekoliko dana rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija