Politika

Dodik: Nastupaću na skupu Nesvrstanih u ime Republike Srpske i Srba

Komentari

Autor: Tanjug

11/10/2021

-

08:54

Dodik: Nastupaću na skupu Nesvrstanih u ime Republike Srpske i Srba
Dodik: Nastupaću na skupu Nesvrstanih u ime Republike Srpske i Srba - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Srpski član Predsedništva Milorad Dodik, koji će prisustvovati skupu povodom 60. godišnjice Pokreta nesvrstanih, koji počinje danas u Beogradu, izjavio je da će na marginama tog skupa sagovornike upoznati o situaciji u BiH sa pozicije predstavnika srpskog naroda, odnosno Republike Srpske u Predsedništvu BiH.


Iz Dodikovog Kabineta najavljeno je da će Dodik imati i više bilateralnih sastanaka sa zvaničnicima zemalja učesnica dvodnevnog skupa.

Dodik je rekao da neće iznositi stavove Predsedništva BiH jer nije ni došao u toj funkciji, prenosi RTRS.

"Nisam šarlatan kao što su (članovi Predsedništva BiH Šefik) Džaferović i (Željko) Komšić koji pokušavaju da se lažno predstavljaju, ja se ne predstavljam lažno", rekao je Dodik.

On je ponovio da je u Beogradu u kapacitetu srpskog člana Predsedništva BiH, te da neće ništa izvan toga ni reći, niti preduzeti obavezu u ime BiH, jer nije tu u ime BiH.

"Na ovaj samit smo pozvani sva trojica (članova Predsedništva BiH) posebno. Oni su rekli da neće, evo ja sam tu, ali ja neću govoriti u njihovo ime, kao što oni znaju otići u UN ili bilo gde pa pričaju kao da to govori BiH, što je lažno predstavljanje do mere bezobrazluka da ignoriše dva naroda - Srbe i Hrvate", rekao je Dodik.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija