Politika

Direktno sa Minjom Miletić: Boško Obradović i Milovan Drecun o tenzijama na Kosovu i predstojećim izborima

Komentari

Autor: Euronews Srbija

14/10/2021

-

14:10

Direktno sa Minjom Miletić: Boško Obradović i Milovan Drecun o tenzijama na Kosovu i predstojećim izborima
Minja Miletić - Copyright Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Kako smiriti tenzije na Kosovu? Da li su one deo predizborne kampanje radi jačanja pozicije Aljbina Kurtija? Kakva nas kampanja očekuje u centralnoj Srbiji pred prolećne izbore i ko će sve na njima učestvovati? Ovo su neka od pitanja na koja će nova emisija "Direktno sa Minjom Miletić" pokušati da da odgovore. 

Tenzije na severu Kosova ne jenjavaju ni nakon dogovora dve strane uz posredovanje EU, kojim je okončana višednevna kriza i blokada prelaza Jarinje i Brnjak prouzrokovana odlukom prištinskih vlasti da ne priznaje srpske registarske oznake.

Koliko je situacija i dalje krhka, pokazao je upravo jučerašnji dana kada je akcija kosovske policije i specijalaca, sprovedena baš uoči loklanih izbora, esklalirala u ozbiljne tenzije tokom kojih je jedna osoba ranjena iz vatrenog oružija, a još najmanje devet povređeno.

Upravo će dešavanja na Kosovu, ali i predstojeći izbori u centralnoj Srbiji i planovi opozicije uoči izlaska na birališta naredne godine biti tema nove, treće po redu, emisije "Direktno sa Minjom Miletić", u petak od 21h na televiziji Euronews. Gosti emisije biće lider Dveri Boško Obradović i predsednik Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun. 

Komentari (0)

Srbija