Politika

SSP: Ne tražimo duplo više mandata od ostalih partnera

Komentari

Autor: Euronews Srbija

14/10/2021

-

13:40

SSP: Ne tražimo duplo više mandata od ostalih partnera
SSP: Ne tražimo duplo više mandata od ostalih partnera - Copyright Promo

veličina teksta

Aa Aa

Stranka slobode i pravde (SSP) negirala je danas informaciju da traži da ima duplo više mandata nego ostali partneri sa kojima SSP razgovara o izlasku na izbore i formiranju jedinstvene opozicione liste.

Kako se navodi u saopštenju SSP, sa potencijalnim partnerima, Demokratskom strankom (DS)Pokretom slobodnih građana, Narodnom strankom (NS) i Pokretom za preokret, ova stranka vodi razgovore o tome da li ćemo se izaći na izbore ili ne.

"Kada oko toga postignemo dogovor razgovaraćemo oko niza tehničkih pitanja, među kojima će biti i izgled same liste na kojoj očekujemo da budu i nestranačke ličnosti koje se bore za promene u Srbiji", navodi SSP.

Da je deo opozicije postigao je načelan dogovor o saradnji pred aprilske izbore iduće godine, rekla je za Euronews Srbija potpredsednica Demokratske stranke Dragana Rakić. Načelan dogovor postignut je između Stranke slobode i pravde, Demokratske stranke i Narodne stranke. U DS kažu da se ipak još uvek nisu dogovorili o podeli mandata, jer između ostalog, još uvek nisu odlučili da li će na ove izbore i izlaziti.

Podsetimo, prethodne nedelje su DS, SSP, NS, kao i Pokret slobodnih građana, koje su bojkotovale prethodne izbore, saopštile da će odluku o izlasku na izbore doneti do kraja oktobra, kao i da će se do te odluke razmotriti saradnja ovih partija.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija