Politika

Đilas posle sednice SSP: Do kraja meseca odluka o izlasku na izbore

Komentari

Autor: Fonet

09/10/2021

-

16:53

Đilas posle sednice SSP: Do kraja meseca odluka o izlasku na izbore
Euronews/Printscreen - Copyright Euronews/Printscreen

veličina teksta

Aa Aa

Glavni odbor Stranke slobode i pravde (SSP) ovlastio je danas Predsedništvo stranke da sa Demokratskom strankom, Pokretom slobodnih građana, Pokretom za preokret i Narodnom strankom zajedno donese odluku da li će učestvovati na izborima u aprilu iduće godine.

Predsednik SSP Dragan Đilas rekao je kako veruje da će ta odluka biti doneta do kraja ovog meseca i da očekuje da će, bez obzira kava bude, svi donosioci pridržavati. Đilas nije rekao kakav je stav Glavnog odbor SSP o izlasku na izbore.

"Ne bih sada želeo da govorim o tome, ali građanima obećavam da neće dugo čekati na našu odluku", rekao je Đilas.

Predsednik SSP je saopštio da su danas u Kragujevcu donete još dve odluke - da nema nikakve saradnje sa Srpskom naprednom strankom (SNS) i da posle pobede na izborima, kada god oni bili, šest meseci niko neće moći da se učlani u SSP.

Đilas je naglasio da će SSP kada dođe na vlast sigurno sprovesti Zakon o poreklu imovine, počevši od njega "do svakoga od njih".

"Pravda i pravičnost mora da se pokaže građanima Srbije i to će biti učinjeno", naveo je Đilas.

"Vučića niko nije prisluškivao, razgovarao je sa kriminalcima"

On je dodao da afera sa Sinišom Malim i Nikolom Petrovićem nije najveća afera jer jedan deo SNS razgovara sa kriminalcima, brani ih i optužuje ljude na najvišim funkcijama u državi poput Nebojše Stefanovića.

"Mi smo postali zemlja u kojoj direktor policije ide na poligraf. Znači prvi čovek srpske policije treba poligrafom da dokazuje da li je bio povezan sa najtežim krivičnim delima dilovanja droge i teškim ubistvima", rekao je Đilas.

On je istakao da vlast čini sve da se zataška afera navodnog prisluškivanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

"Niko ga nije prisluškivao. Razgovarao je sa 26 ljudi povezanih sa kriminalom za koje su tužioci i sudije odobrili prisluškivanje. Pričao je sa ljudima koji su osumnjičeni za dilovanje droge, ubistva i terorizam. Treba da saopšti imena tih ljudi, a ne da pravi priču kako je njega neko prisluškivao. Razgovarao je sa kriminalcima i zbog toga je upao na mere državnih organa", rekao je Đilas i zatražio od Aleksandra Vučića da saopšti imena tih kriminalaca i o čemu je razgovarao sa njima.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija