Politika

Stranka slobode i pravde: Krizni štab više ne postoji

Komentari

Autor: Fonet, Euronews Srbija

06/10/2021

-

12:52

Stranka slobode i pravde: Krizni štab više ne postoji
Stranka slobode i pravde: Krizni štab više ne postoji - Copyright Promo

veličina teksta

Aa Aa

Stranka slobode i pravde (SSP) ocenila je da Kizni štab više ne postoji i od lekara u tom telu zatražila da obaveste javnost zašto i kako je Srbija dospela u katastrofalnu epidemijsku situaciju i predstave plan šta treba da se uradi kako bi se zaustavio rast broja zaraženih i umrlih, ali i stvorili uslovi za lečenje hroničnih bolesnika.

Odbor SSP-a za zdravsto u saopštenju traži od lekara i da kažu koji to "najbolji lek protiv kovida na svetu" Srbija nabavlja, kako je izjavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"To duguju sebi, zbog Hipokratove zakletve koju su položili, svojim kolegama koji se u nemogućim uslovima bore za živote ljudi, ali i svim pacijentima u Srbiji koji od lekara očekuju da ih leče, a ne da se o tome dogovaraju sa političarima koji o tome ništa ne znaju", ocenjuje SSP.

Stranka je ukazala da je u trenutku kada je Srbija prva na svetu po broju novozaraženih u odnosu na broj stanovnika, Krizni štab posle mesec dana, tokom kojih je zaraženo 200.000, a preminulo blizu 1.000 ljudi konačno zasedao, ali ništa nije odlučio.

Premijerka Brnabić obavestila je javnost da su na sednici Vučićevi politički komesari odbili predloge zdravstvenih radnika i tako priznala da Krizni štab praktično ne postoji, navela je SSP i dodala da je potpuno jasno da Vučić odluke donosi isključivo na osnovu istraživanja, kako ne bi izgubio glasove na izborima koji slede.

Podsetimo, Krizni štab za borbu protiv koronavirusa u Srbiji sastao se u utorak.

Premijerka Ana Brnabić rekla je da je medicinski deo Kriznog štaba zahtevao da se usvoje mnogo restriktivnije mere nego što trenutno postoje, ali da novih mera nema, te je podvukla da je vakcinacija jedini održivi odgovor na pandemiju koronavirusa.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija