Politika

Rakić: Srpska lista donela odluku da učestvuje na lokalnim izborima na KiM

Komentari

Autor: Euronews Srbija

16/10/2021

-

16:16

Rakić: Srpska lista donela odluku da učestvuje na lokalnim izborima na KiM
Rakić: Srpska lista donela odluku da učestvuje na lokalnim izborima na KiM - Copyright Euronews Srbija/ Anđelka Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Srpska lista je donela odluku da učestvuje na lokalnim izborima na KiM i pozvala građane da što masovnije izađu na njih, rekao je danas predsednik te stranke Goran Rakić.

On je na konferenciji za novinare rekao je da je ta odluka doneta zajednički u razgovoru sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i u interesu srpskog naroda.

Rakić je preneo da je najuže rukovodstvo stranke imalo težak razgovor sa Vučićem u Beogradu i da su na njemu izneli razloge zašto smatraju da na izbore ne bi trebalo da se izađe.

"Doneli smo odluku da izađemo na izbore sutra jer želimo da pokažemo da mi nismo ti koji ne poštuju Briselski sporazum. Uvek neko želi da optuži nas ili Vladu Srbije da ne poštuju taj sporazum. Međutim, ukoliko tokom novembra ne počnu razgovori o formiranju Zajednice srpskih opština, obaveštavam sve relevantne faktore da ćemo napustii sve prištinske institucije na severu, na svim nivoima", rekao je Rakić.

Pozvao je Srbe na KiM da masovno i "kao nikad do sada" izađu na sutrašnje izbore i podrže svoje kandidate ističući da narod odlično zna za koga će da glasa.

"Pozivam građane da masovno izađu na izbore, jer želimo da branimo i Sofronijevića i Todosijevića, i zbog baka Rumenke, jer su svih 10 srpskih opština zalog za formiranje Zajednice srpskih opština", kazao je Rakić.

Rakić je naveo i da ukoliko ROSU ponovo uđe na sever gde, kako je rekao, "nema šta da traži", biće razmotren svaki dalji odnos prema lokalnim institucijama. 

"Da budem sasvim jasan - narod ih tu neće i tu nisu dobrodošli, niti smeju da budu po sporazumu", naveo je on.

Lokalni izbori biće održani sutra u 38 opština na Kosovu, a na njima će prvi put glasati više od 41.000 birača.

Danas je izborna tišina, dok su političke stranke sinoć završile izbornu kampanju koja je počela 16. septembra.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija