Politika

Ambasada Srbije u Tirani reagovala zbog objave albanske ministarke: Mešanje u unutrašnje stvari drugih ne pomaže

Komentari

Autor: Tanjug/Euronews Srbija

27/10/2021

-

16:57

Ambasada Srbije u Tirani reagovala zbog objave albanske ministarke: Mešanje u unutrašnje stvari drugih ne pomaže
Ambasada Srbije u Tirani reagovala zbog objave albanske ministarke: Mešanje u unutrašnje stvari drugih ne pomaže - Copyright Google Maps

veličina teksta

Aa Aa

Ambasada Srbije u Albaniji ragovala je na objavu ministarke spoljnih poslova Albanije Olte Džačke poručivši  da "mešanje u unutrašnje stvari drugih ne pomaže", nakon što je ona napisala na Tviteru da je "međusobno priznanje Kosova i Srbije" ključno za izgradnju stabilne i napredne budućnosti Zapadnog Balkana.

Kako su naveli iz Ambasade, smatraju da postoji prostor za unapređenje saradnje, ali dok se odnos zasniva na poštovanju.

"Hvala vam, gospođo ministarko, što ste izrazili spremnost za jačanje veza - mi verujemo u prevazilaženje prošlosti kroz saradnju i poštovanje. Takođe, verujemo da uvek postoji prostor za unapređenje saradnje, sve dok se zasniva na poštovanju - mešanje u unutrašnje stvari drugih ne pomaže", navela je ambasada na Tviteru.

 

 

Prethodno je ministarka spoljnih poslova Albanije Olta Džačka objavila na Tviteru da se sastala sa novim ambasadorom Srbije u Albaniji Slobodanom Vukčevićem i ocenila da su dve zemlje značajno napredovale u "prevazilaženju teške prošlosti".

Džačka je navela i da još treba raditi na unapređenju saradnje i bilateralnih odnosa.

"Prijateljski odnosi između Albanije i Srbije, međusobno priznanje Kosova i Srbije su ključ u izgradnji stabilne i napredne budućnosti za Zapadni Balkan", napisala je Džačka.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija