Politika

Porodice kidnapovanih i nestalih na Kosovu traže imenovanje zamenika predsedavajućeg Komisije za nestala lica

Komentari

Autor: Fonet

04/11/2021

-

09:46

Porodice kidnapovanih i nestalih na Kosovu traže imenovanje zamenika predsedavajućeg Komisije za nestala lica
Porodice kidnapovanih i nestalih na Kosovu traže imenovanje zamenika predsedavajućeg Komisije za nestala lica - Copyright V. Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Unija udruženja porodica kidnapovanih i nestalih lica sa sedištem u Gračanici pozvala je kosovskog premijera Aljbina Kurtija da bez daljeg odlaganja imenuje zamenika predsedavajućeg Komisiji za nestala lica iz redova nevećinskih zajednica, preneo je danas Kossev.

Kako navode iz Unije, prošla su skoro četiri meseca od kako je imenovan novi predsedavajući tog tela - Andin Hoti, dok izostaje imenovanje njegovog zamenika ili zamenice, uprkos apelima porodica i sastancima sa srpskim udruženjima na tu temu.

Poručuju da Kurtija na to obavezuje Zakon o nestalima.

Oni su pozvali Hotija i da, nakon imenovanja zamenika predsedavajućeg, u skladu sa Pravilnikom o radu Komisije za nestala lica, uputi zahtev predstavnicima porodica kidnapovanih i nestalih lica da delegiraju svoje predstavnike za tri člana komisije.

U skladu sa Zakonom i pravilnikom, bar jedan od ta tri člana takođe mora biti predstavnik nevećinske zajednice, navela je Unija i istakla da je, imajući u vidu najave o intenzivnijim pretragama pojedinih lokacija, sada posebno bitno imati potpuno funkcionalnu, transparentnu i inkluzivnu Komisiju za nestale.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija