Politika

PSG: Izostanak Srbije sa Samita za demokratiju bio bi veoma loš

Komentari

Autor: Tanjug

05/11/2021

-

16:09

PSG: Izostanak Srbije sa Samita za demokratiju bio bi veoma loš
PSG: Izostanak Srbije sa Samita za demokratiju bio bi veoma loš - Copyright Promo

veličina teksta

Aa Aa

Pokret slobodnih građana (PSG) smatra da bi izostanak Srbije sa Samita za demokratiju, koji organizuje predsednik SAD Džozef Bajden, bio veoma loš za našu zemlju, ali da bi predstavljao konačnu potvrdu odgovornosti režima za uništavanje svih demokratskih institucija, ukidanje slobode izbora i nepoštovanja ljudskih prava, saopšteno je danas.

Srbija nije na spisku država pozvanih na Samit za demokratiju koji organizuje predsednik SAD Džozef Bajden 9. i 10. decembra, objavio je Politiko u tekstu posvećenom ovom događaju, navodi PSG.

Samit za demokratiju je onlajn forum na kom su kao teme istaknute tri oblasti i to odbrana od autoritarizma, otkrivanje i borba protiv korupcije i napredak u poštovanju ljudskih prava.

Iako se u tekstu ne navode razlozi zbog kojih Srbija sa nije dobila poziv, jasno je da su oni veoma slični razlozima zbog kojih poziv nisu dobili lider Mađarske Viktor Orban i predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan, a u prvom redu reč je o potkopavanju demokratije i demokratskih institucija, ocenjuju u PSG.

Kako se navodi, od svih evropskih zemalja pored Srbije na ovaj događaj nisu pozvane još i Bosna i Hercegovina, Rusija, Belorusija, Mađarska i Turska.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija