Politika

PSG će odluku o učešću na izborima doneti do kraja meseca

Komentari

Autor: Tanjug

10/10/2021

-

14:26

PSG će odluku o učešću na izborima doneti do kraja meseca
PSG će odluku o učešću na izborima doneti do kraja meseca - Copyright Pokret slobodnih građana

veličina teksta

Aa Aa

Glavni odbor Pokreta slobodnih građana (PSG) usvojio je stav da će odluka o eventualnom učešću na predstojećim izborima biti doneta do kraja meseca, zajedno sa dosadašnjim i budućim partnerima.

Na sednici je jednoglasno usvojen predlog Predsedništva da se za predsednika Izvršnog odbora PSG izabere Aleksandar Radovanović.

"Politička situacija od nas zahteva ozbiljnost i pronalaženje načina za zajedničko delovanje opozicije, a ne potragu za razlikama i opravdanjima za nejedinstvo. Nikome nije ni lako ni prijatno da sarađuje sa političkim organizacijama sa kojima ne deli sve vrednosti, ali je takva saradnja neophodna ukoliko želimo da oslobodimo Beograd i Srbiju", izjavio je predsednik PSG Pavle Grbović.

"Na očigledne pukotine unutar vladajuće stranke", kazao je on, moramo da odgovorimo čvrstim zajedništvom.

"Osnovni zadaci Izvršnog odbora u narednom periodu biće da u borbu za bolju Srbiju uključimo što je više moguće građana koji prepoznaju i dele ideje Pokreta slobodnih građana: liberalne, socijalno odgovorne, pravne i pravedne države i da našu organizaciju što bolje predstavimo kao onu koja će doneti promene", izjavio je novoizabrani predsednik IO Aleksandar Radovanović.

Glavni odbor PSG razmatrao je i formalno usvojio programska rešenja koja su stručni odbori napravili u prethodnom periodu: Ekonomski program, Reformu političkog sistema i Deklaraciju o decentralizaciji.

Usvojeni su i dokumenta koja će povećati stepen demokratije i odgovornosti u Pokretu, Pravilnik o lokalnoj organizaciji i Pravilnik o disciplinskoj odgovornosti.

Komentari (0)

Srbija