Politika

Dačić o muralu Ratku Mladiću: "Nije ga Srbija crtala, niti osporava ratne zločine, niti omalovažava žrtve"

Komentari

Autor: Tanjug

12/11/2021

-

11:25

Dačić o muralu Ratku Mladiću: "Nije ga Srbija crtala, niti osporava ratne zločine, niti omalovažava žrtve"
Ivica Dačić - Copyright Tanjug/Tara Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik skupštine Srbije Ivica Dačić ocenio je da se obraćanja Viole fon Kramon povodom situacije u vezi s muralom Ratku Mladiću u Beogradu izlazi iz dobre diplomatske prakse.

Gostujući na TV Pink on je ocenio da je ona "izvestilac za sve živo", te da njen značaj na briselskom političkom nebu nije kao što se u našoj javnosti čini.

On je podsetio da im u Hrvatskoj, koja je u EU, ne smetaju ulice Mile Budaka i spomenici teroristima kakav je Miro Barišić.

Ocenio je da nije država Srbija crtala mural, niti vodi politiku osporavanja ratnih zločina, niti omalovažava bilo čije žrtve.

Dodao je da su u Hrvatskoj, BiH i na Kosovu od nekih zločinaca napravljeni heroji.

“Zamislite da se to desi kod nas. To su pritisci na koje smo mi navikli, dolaze u situaciji kada Srbija čvrsto i odlučno brani svoje interese”, ocenio je Dačić.

Kad je reč o pismu sedam kongresmena SAD o situaciji u Srbiji kaže da je lobiranje tamo zakonito i da je način funkcionisanja, a da bi se to ovde zvalo korupcija i krivično delo.

“Nema veze sa životom da je to zvanični stav američke politike”, ocenio je.

Dačić je rekao i da su u vreme predsednika Tadića i Koštunice angažove neke lobističke firme u SAD dodajući da su neke od njih istovremeno radile i za Albance.

Kaže, međutim, da nikad nije video konkretne rezultate i efekte rade tih agencija koje su plaćane.

Komentari (0)

Srbija