Politika

Sin Muamera Zukorlića, Usame Zukorlić izabran za predsednika Stranke pravde i pomirenja

Komentari

Autor: Euronews Srbija

14/11/2021

-

15:41

Sin Muamera Zukorlića, Usame Zukorlić izabran za predsednika Stranke pravde i pomirenja
Sin Muamera Zukorlića, Usame Zukorlić izabran za predsednika Stranke pravde i pomirenja - Copyright Prinstscreen YouTube/SANA PRESS

veličina teksta

Aa Aa

Sin Muamera Zukorlića, Usame Zukorlić izabran je danas za v.d. predsednika Stranke pravde i pomirenja. On je izabran na sednici Predsedništva stranke, a odluka je doneta jednoglasno, saopšteno je iz Stranke.

Novoizabrani predsednik Usame Zukorlić poručio je članovima i simpatizerima stranke da "ne brinu", da je muftija Muamer Zukorlić ostavio za sobom institucije i timove, ljude kojima je verovao i koji su sposobni da ih vode.

"Želim naglasiti da mi hoćemo jedinstvenu Islamsku zajednicu sa duhovnim centrom u Sarajevu u matici Bosni i Hercegovini. Mi imamo kao stranka potpisan sporazum sa vladajućom partijom i želim da naglasim da ćemo se kao stranka pobrinuti da se ispuštuje svaki član i ono što je naš vođa ostavio da se sprovede do kraja", rekao je mlađi Zukorlić .

 

 

Naglasio je da za  Muamerom Zukorlićem nisu plakali samo Bošnjaci, već i Srbi i da on i njima nedostaje.

Podseća da je Sandžak raskrsnica Balkana i da žele dobre odnose sa svim narodima na Balkanu, ali i podršku Truske.

"Bošnjaci i Turci su braća iz toga razloga treba jedni druge da pomažu i da budu jedni uz druge. Želimo podršku Brisela i Vašingtona jer smo mi ovde mali narod. Želimo sigurnost i bezbednost i želimo da naš životni prostor ne seku granica i da nas ne ograničavaju u razvoju", naveo je Zukorlić u prvom obraćanju javnosti sa pozicije predsednika stranke.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija