Politika

Vlada Srbije opozvala ambasadore u Belgiji, Jermeniji i UAE i imenovala novog diplomatu u Republici Koreji

Komentari

Autor: Z. R.

21/11/2021

-

17:07

Vlada Srbije opozvala ambasadore u Belgiji, Jermeniji i UAE i imenovala novog diplomatu u Republici Koreji
Vlada Srbije opozvala ambasadore u Belgiji, Jermeniji i UAE i imenovala novog diplomatu u Republici Koreji - Copyright E-Stock/Dušan Milenković

veličina teksta

Aa Aa

Vlada Srbije donela je na poslednjoj sednici ukaz o postavljanju Nemanje Grbića na dužnost izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Republike Srbije u Republici Koreji, objavljeno je u Službenom glasniku.

Doneta su i tri ukaza o opozivima sa dužnosti i to za Dušana Spasojevića, ambasadora u Jermeniji sa sedištem u Atini, kao i za ambasadora u Ujedinjenim Arapskim Emiratima Stanimira Vukićevića. Opozvana je i Marina Jovićević, koja je bila na mestu izvanrednog i opunomoćenog ambasadora u Kraljevini Belgiji.

U Ministarstvu spoljnih poslova nisu želeli da komentarišu odluke o opozivima. 

Novi ambasador Nemanja Grbić u Koreju odlazi sa pozicije koordinatora Sektora za bilateralnu saradnju Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije. Pre toga je bio generalni sekretar Nacionalne komisije Srbije za Unesko i ataše za štampu Ambasade Srbije u Tokiju.

Doiplomirao je na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, a magistrirao je azijske studije na Univerzitetu u Beogradu sa daljom specijalizacijom u Kansai međunarodnom centru u Osaki, Japan i Nacionalnom univerzitetu u Seulu u Republici Koreji.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija