Politika

Protest ispred Skupštine, građani traže povlačenje zakona o eksproprijaciji i referendumu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

23/11/2021

-

12:03

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Ispred Skupštine Srbije, u kojoj je danas na dnevnom redu rasprava o zakonu o eksproprijaciji, održava se protest protiv usvajanja tog zakona. Okupljeni građani protive se i donošenju novog zakona o referendumu. 

Predstavnici Saveza ekoloških organizacija Srbije i ekološka udruženja ušli su zgradu parlamenta da predaju svoje zahteve.

"Zakon o eksproprijaciji usmeren je na svakoga od vas. Verujem da ako se neko namerači i ako imate neku dobru lokaciju kako bi smestio neke Kineze za rad na auto-putu, dobićete rešenje da za sedam dana morate da napustite prostorije kako bi se krenulo sa radom jer to je državni interes", kaže Ljiljana Bralović iz Ekološkog udruženja Suvoborska greda.

Ispred parlamenta došli su članovi Skupštine slobodne Srbije Biljana Stojković i Srđan Škoro, predsednik DS Zoran Lutovac, potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić, Aleksandar Jovanović Ćuta, članovi inicijative Ne davimo Beograd …

Kako reporter Euronews Srbija javlja sa terena, protest je i dalje u toku. Na svaki izlazak zvaničnika iz parlamenta čuju se negodovanja i uzvikivanja od okupljenih građana. 

Međutim, i pored toga što je glavna tema bio zakon o eksproprijaciji, naš reporter javlja da se okupljaju antivakseri i čini se da su oni u ovom trenutku najglasniji.

Kada se pojavila ministarka Darija Kisić Tepavčević i premijerka Ana Brnabić okupljeni su burno reagovali. 

Zgradu parlamenta obezbeđuje policija a  protest protiče uglavnom mirno.

 

 

Komentari (0)

Srbija