Politika

Ekološki ustanak: Sutra odluka o nastavku blokada, konačan cilj nije ispunjen

Komentari

Autor: Tanjug

08/12/2021

-

23:32

Ekološki ustanak: Sutra odluka o nastavku blokada, konačan cilj nije ispunjen
Ekološki ustanak: Sutra odluka o nastavku blokada, konačan cilj nije ispunjen - Copyright Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Ekološki ustanak, jedan od organizatora blokada puteva u Srbiji, povlačenje Zakona o eksproprijaciji iz skupštinske procedure smatra važnom pobedom građana koji su masovno izašli na ulice, ali poručuje i da konačan cilj nije ispunjen.

"Nemamo vremena za slavlje jer konačan cilj nije ispunjen, a to je da proteramo Rio Tinto i toksični rudnik iz Srbije, kao i brisanje projekta Jadar iz prostornog plana grada Loznice", navodi se u saopštenju Ekološkog ustanka.

Ovaj pokret navodi da će sutra uveče sa aktivistima i udruženjima sa kojima su organiozovali blokade srpskih saobraćajnica, odlučiti da li će se blokade nastaviti.

Povodom povlačenja Zakona oglasio se i pokret Dveri koji ovo takođe smatra pobedom i teži da se nastavi sa blokadama i novim zahtevima.

Dveri predlažu da zajednički zahtev kompletne opozicije bude da Vlada i Narodna skupština zabrane svako dalje istraživanje, eksploataciju i preradu litijuma u Srbiji, kao i da samim tim budu obustavljeni i poništeni svi radovi na otvaranju rudnika litijuma u Loznici od strane Rio Tinta.

Komentari (0)

Srbija