Politika

Poslanici Skupštine Srbije danas o sudijama, Savetu guvernera NBS i RIK

Komentari

Autor: Fonet

15/12/2021

-

11:05

Poslanici Skupštine Srbije danas o sudijama, Savetu guvernera NBS i RIK
Tanjug/Zoran Žestić - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Skupština Srbije nastavila je danas sednicu, a poslanici razmatraju predložene odluke o izboru sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju, izboru člana Visokog saveta sudstva iz reda sudija apelacionih sudova, prestanku funkcije javnog tužioca u Osnovnom javnom tužilaštvu u Velikoj Plani i prestanku funkcije predsednika Upravnog suda.

Na dnevnom redu sednice su i predlozi odluka o izboru člana Saveta guvernera Narodne banke Srbije i o prestanku funkcije dva člana Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki. Visoki savet sudstva predložio je 25 kandidata za sudije koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju u Upravnom sudu, osnovnim sudovima u Bačkoj Palanci, Velikoj Plani, Prijepolju, Ivanjici, Petrovcu na Mlavi, Lebanu i u prekršajnim sudovima u Lazarevcu, Rumi, Somboru i Negotinu.

Za člana Visokog saveta sudstva predložena je sudija Apelacionog suda u Kragujevcu Gordana Veljović. Predloženo je da predsednici Upravnog suda Jeleni Ivanović prestane funkcija zbog izbora za sudiju Vrhovnog kasacionog suda, kao i da Slavici Ivanović prestane funkcija javnog tužioca u Osnovnom javnom tužilaštvu u Velikoj Plani zbog penzionisanja.

Za člana Saveta guvernera Narodne banke Srbije predložen je diplomirani matematičar Stojan Stamenković, koji je i do sada obavljao tu funkciju. Predloženo je i da Jeleni Stojanović i Svetlani Ražić prestane funkcija člana Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki zbog isteka petogodišnjeg mandata.

Komentari (0)

Srbija