Politika

DJB: Vučić da pozove na dogovor oko odbrane KiM

Komentari

Autor: Tanjug

02/06/2021

-

13:05

DJB: Vučić da pozove na dogovor oko odbrane KiM
DJB: Vučić da pozove na dogovor oko odbrane KiM - Copyright E-Stock/Stanislav Nedelja

veličina teksta

Aa Aa

Pokret "Dosta je bilo" (D JB) pozvao je danas predsednika Aleksandra Vučića da što pre organizuje sastanak relevantnih političkih aktera, sa koga bi se poslala poruku da je Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije i da Srbija nikada neće potpisati nezavisnost prištinske kvazi-države, bez ozbira na to ko je na vlasti.

"Vreme je da se politička scena u Srbiji uozbilji, da stavimo sve razlike po strani, da se ujedinimo po ovom jednom pitanju i da svi zajedno shvatimo da jedino zajedno i složno možemo da odbranimo državne i nacionalne interese i odupremo se spoljnim pritiscima", ističe se u saopštenju DJB.

Konstatujući da se povećava "pritisak SAD, Nemačke i Evropske unije na Srbiju da prizna prištinsku kvazi-državu", DJB ukazuje da je, radi odbrane od tih pritisaka, potrebno unutrašnje jedinstvo svih relevantnih političkih aktera po pitanju Kosova i Metohije.

"Odbrana KiM je najvažnije državno i nacionalno pitanje i tu ne bi smelo biti razlike među nama. Vlast i opozicija se ne slažu po mnogim pitanjima, ali oko ovog jednog ne bi smelo biti neslaganja: Kosovo i Metohija je sastavni deo Srbije i bilo kakav poptis na pravno-obavezujući sporazum bi predstavljao čin veleizdaje", piše u saopštenju.

Komentari (0)

Srbija