Politika

Gojković: Sednica POKS-a nije legalna, sazvana je preko Vajber grupe i mimo procedure

Komentari

Autor: Tanjug

24/12/2021

-

17:57

Gojković: Sednica POKS-a nije legalna, sazvana je preko Vajber grupe i mimo procedure
Predsednik POKS-a Žika Gojković - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Povodom saopštenja POKS-a u kojem se tvrdi da je na sednici Pedsedništva te stranke konstatovano da je rukovodstvu stranke na čelu sa Žikom Gojkovićem prestao mandat, te da je raspušten beogradski odbor, Gojković odgovara da je sednica sazvana preko Vajber grupe, mimo procedure i da je zato nelegalna.

Gojković je u izjavi za Tanjug rekao da sednicu predsedništva po Statutu POKS-a može sazvati predsednik ili zamenik predsednika stranke.

"Nasuprot Statutu, sednicu je sazvao Vladimir Jelić, potpredsednik, i sednica je sazvana preko interne Vajber grupe, mimo uobičajene procedure. Zato je nelegalna i zato ne postoje odluke koje su juče poslate medijima", rekao je Gojković.

On je istakao da Vojislav Mihajlović nije kandidat za gradonačelnika Beograda, jer je, kako je rekao, Gradski odbor Beograd na svojoj redovnoj sednici izabrao nosioca liste i to je Božidar Pavlović.

Gojković je rekao da na tu sednicu nije pozvan, kao što nisu pozvani ni članovi Predsedništva koji, kako je rekao, ne misle kao Jelić i Gradski odbor Novi Sad.

Na pitanje da li mu je istekao mandat, Gojkovih je naveo da je mandat istekao kompletnom rukovodstvu, ali da su na jednoj od prethodnih sednica doneli jednoglasnu odluku da se zbog epidemiloških mera i blizine izbora skupština odloži za termin posle 3. aprila.

"Sama ta odluka jasno ukazuje na nečasne namere ove interesne grupe, izuzev pojedinaca koji su uvideli da su izigrani", rekao je Gojković.

Skupštinu će, kako je rekao, zakazati u narednom periodu i u skladu sa statutom.

Kaže da se ova situacija prevazilazi veoma jednostavno, a to je održavanjem skupštine i izborom novih organa stranke.

Na pitanje da li dešavanja u POKS-u mogu da urgroze koaliciju NADA, čija su okosnica DSS i POKS, Gojković odgovara da je saradnja sa DSS-om odlična i da će oni, kako je rekao, na čelu sa njihovim zajedničkim kandidatom za predsednika Milošem Jovanovićem, sačekati da se formiraju organi stranke i da nastave gde su stali.

Komentari (0)

Srbija