Politika

Vulin: Policija u 2021. godini zadala ozbiljan udar mafiji i organizovanom kriminalu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

28/12/2021

-

12:46

Vulin: Policija u 2021. godini zadala ozbiljan udar mafiji i organizovanom kriminalu
MUP - Copyright MUP

veličina teksta

Aa Aa

U Nastavnom centru Makiš, u novoizgrađenoj taktičkoj kući za uvežbavanje primene policijskih ovlašćenja, održana je taktičko-pokazna vežba pripadnika Uprave kriminalističke policije Službe za borbu protiv organizovanog kriminala. Vežbi je prisustvovao i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Taktička kuća u Nastavnom centru Makiš izgrađena je tokom 2021. godine, ali su pored toga rekonstruisani i svi sportski tereni, izgrađena je atletska staza, napravljena teretana na otvorenom, kao i poligon za razvoj i proveru fizičkih sposobnosti policijskih pripadnika.

MUP

 

Vulin je istakao da je srpska policija u prethodnih godinu dana pokazala izuzetnu snagu i hrabrost da se obračuna sa svim organizovanim kriminalnim grupama, "među kojima su i one koje su se posebno istakle surovošću i monstruoznošću".

On je rekao da je srpska policija svojim posvećenim i efikasnim radom dokazala da ne postoji nijedan kriminalni klan koji je jači od države i zakona, te da je policija u 2021. godini razbila čak 24 organizovane kriminalne grupe.

MUP

 

"Svojim radom i borbom u 2021. godini zadali ste ozbiljan udar mafiji i organizovanom kriminalu, a posebno razbijanjem i hapšenjem klana Belivuk-Miljković. Pokazali ste da Srbija nije i neće biti pogodno tlo za kriminala i da ćete uvek i u svakom trenutku, časno i profesionalno, uz punu podršku koju uživate od strane državnog vrha, predvođenim predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, stati na put kriminalu. Nijedna kriminalna grupa nije i neće biti jača od države i njenih institucija", istakao je Vulin.

Ukazao je da je, zahvaljujući ekonomskom napretku, država danas u stanju da poboljšava uslove rada policijskih pripadnika, ali i da ulaže u njihovo obučavanje i usavršavanje. Vulin je istakao da, zahvaljujući ekonomskom rastu Srbije, policijskim pripadnicima u narednoj godini slede znatna povećanja plata i prihoda, kao i ulaganja u izgradnju i rekonstrukciju objekata MUP-a.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija