Aktuelno

Velika akcija policije u Nišu: Zaplenjeno 520 kilograma marihuane

Komentari

Autor: Euronews Srbija

25/11/2021

-

10:14

Velika akcija policije u Nišu: Zaplenjeno 520 kilograma marihuane
MUP - Copyright MUP

veličina teksta

Aa Aa

U sprovedenoj akciji Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu zaplenjeno je 520 kilograma marihuane koja je stigla sa prostora Kosova i Metohije i bila namenjena za dalju prodaju po gradovima i mestima Srbije, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Policijski službenici su, prilikom zaustavljanja teretnog motornog vozila u Nišu kojim je upravljao N. I. (45), pregledom vozila pronašli 134 paketa marihuane koja je, kako se sumnja, prethodno preko Albanije stigla na AP КiM i bila namenjena za dalju prodaju na teritoriji Srbije.

Osumnjičenom N. I. je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je čestitajući policiji, naveo da Srbija nije i neće biti sigurno mesto za prodaju narkotika, prenosi MUP.

"Žestoka borba Ministarstva unutrašnjih poslova sa narko-dilerima se nastavlja, bilo da je Srbija tranzitna zemlja ili krajnja destinacija za prodaju narkotika, sa istom odlučnošću i borbom uhapsićemo svakog ko unosi i prodaje drogu u našoj zemlji. Srbija nije i neće biti sigurno mesto za prodaju narkotika niti sigurno mesto za njihovu dalju distribuciju. Nikada neće biti sigurno mesto za narko-dilere i trgovinu narkoticima", poručio je ministar Vulin kome su načelnici i pripadnici UKP-a referisali o svim detaljima i pojedinostima akcije zaplene 520 kilograma marihuane.

Vulin je takođe naglasio da je svaka zaplena narkotika za policiju veliki uspeh i velika pobeda i ukazao da je policija svoju odlučnost da se obračuna sa trgovinom narkoticima pokazala dobrim rezultatima ostvarenim u poslednjih godinu dana. On je ukazao da je tada zaplenjeno više od osam tona narkotika, ali i otkriveno više od 40 ilegalnih laboratorija za uzgoj marihuane, navodi se u saopštenju MUP-a.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija