Politika

Kancelarija za KiM: Pretresanje kuća u Štrpcu nova pretnja Srbima

Komentari

Autor: Tanjug

06/01/2022

-

15:29

Kancelarija za KiM: Pretresanje kuća u Štrpcu nova pretnja Srbima
Kosovska policija - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Današnje pretresanje srpskih kuća u Štrpcu, baš na Badnji dan, novi je pritisak i pretnja Srbima na Kosovu i Metohiji, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Pod plaštom borbe protiv korupcije, vlasti u Prištini su, kako navodi Kancelarija, i danas, na jedan od najznačajnijih verskih praznika za Srbe, "u Štrpcu sprovodili strahovladu i odmazdu".

"Umesto da Srbima čestitaju Badnji dan kako dolikuje, predstavnici privremenih vlasti u Prištini to su učinili oružjem i zastrašivanjem vernika", navedeno je u saopštenju.

Tokom današnje akcije, pripadnici specijalnih policijskih snaga Rosu upali su u četiri srpske kuće na Badnje jutro pod punim naoružanjem, saopštila je Kancelarija.

"Da je reč o istinskoj borbi protiv korupcije, a ne pritisku na preostali srpski narod u pokrajini, pokazuje trenutak koji je tendenciozno i namerno izabran za njeno sprovođenje i koji nedvosmisleno pokazuje da je reč o političkoj i etnički motivisanoj akciji", piše u saopštenju.

U drugom delu akcije "Brezovica" jutros na Kosovu uhapšeno je sedam osoba, od kojih dvoje službenika ministarstva životne sredine i još pet građana, saopštio je glavni tužilac Javnog tužilaštva iz Uroševca Šukri Jašari.

Kosovska policija nastavila je raciju započetu 21. decembra u vezi sa nelegalnom gradnjom u Nacionalnom parku Brezovica, na četiri lokacije u Štrpcu, četiri u Prištini i dve u Uroševcu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija