Politika

Premijerka: Srbija će nastaviti da pomaže Ðokoviću, u kontaktu sam sa australijskim vlastima

Komentari

Autor: Tanjug

09/01/2022

-

22:44

Premijerka: Srbija će nastaviti da pomaže Ðokoviću,  u kontaktu sam sa australijskim vlastima
Ana Brnabić - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras da će Srbija nastaviti da pomaže Novaku Ðokoviću koliko god može i ocenila da ova situacija verovatno ima političku pozadinu, ali da to nema veze sa odnosom Srbije i Australije, već sa predizbornom kampanjom u toj zemlji.


Brnabić je u emisiji "Hit tvit" na TV Pink istakla da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić direktno u kontaktu sa Ðokovićem i njegovom porodicom, a da je ona u kontaktu sa australijskim vlastima.

Premijerka je rekla da je juče razgovarala telefonom sa australijskom ministarkom spoljnih poslova Mariz Pejn i da ju je ponovo zamolila da se Ðoković prebaci u kuću koju je iznajmio, što se nije dogodilo, ali je istakla da su mu dozvolili ishranu bez glutena, pristup laptopu, sim karticu za telefon...

"Uradili smo sve što smo mogli i nastavićemo da pomažemo koliko god možemo. To je naša dužnost, ali i naša obaveza i želja", poručila je Brnabić i istakla da joj je važno da srpske vlasti u svakom trenutku daju sve od sebe da pomogu.

Upitana da prokomentariše navode poslanice Evropskog parlamenta Viole fon Kramon, koja je na Tviteru napisala da za sve važe jednaka pravila u Australiji i da nema ulaska za nevakcinisane, uključujući Ðokovića, Brnabić je konstatovala da se Fon Kramon oglašava o svemu što se tiče Srbije i Srba osim, kako je navela, kada se tiče ugroženosti Srba na teritoriji Kosova i Metohije, što bi trebalo da radi ispred EP kao izvestilac.

"To govori dovoljno o njoj, a dovoljno govori i o onima koji se ponose time što im je ona mentor i što ih podržava", rekla je Brnabić.

Ocenila je da je "svako ko je hteo da pljune Srbiju, pljunuo i Novaka".

"Mi pokušavamo da pomognemo. To želimo, to je naš posao. Nešto smo uspeli da uradimo, a borićemo se i dalje", poručila je Brnabić.

Premijerka je navela da treba izuzeti politiku iz ove situacije i baviti se onim što ona jeste, a to je, kako je navela, jedna nesrećna situacija u svakom smislu.

Ona je dodala da Srbija i Australija, zbog fizičke udaljenosti, nemaju neke posebne odnose, ali je istkla da je njen razgovor sa australijskom ministarskom spoljnih poslova bio izuzetno konstruktivan i jako pozitivan.

"Ne bih u ovo uvlačila naše odnose sa Australijom", poručila je Brnabić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija