Politika

Sednica predsedništva SNS: Naprednjaci pozvali građane da izađu na referendum i podrže ustavne reforme

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Fonet

11/01/2022

-

17:21 >> 20:08

Sednica predsedništva SNS: Naprednjaci pozvali građane da izađu na referendum i podrže ustavne reforme
Igor Mirović - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Srpska napredna stranka pozvala je građane da 16. januara izađu na referendum i podrže ustavne amandmane.

Član Predsedništva SNS Igor Mirović je na konferenciji za novinare rekao da je na sednici stranke vođena žustra rasprava, ali da je odluka doneta velikom većinom.

"Verujem da ćemo svi zajedno graditi jedan važan segment života, koji je do sada bio pod kontrolom nekih parapolitčkih struktura ili onih koji su kao 2009. godine doveli do velikog problema prilikom reforme pravosuđa", rekao je Mirović.

On je objasnio da je funkcioner SNS Vladimir Đukanović izašao ranije sa sednice, ali zbog nastupa na televiziji, ponavljajući da je rasprava o ustavnom referendumu bila "živa".

Mirović nije hteo da odgovori na pitanje ko je glasao protiv održavanja referenduma.

"Ne mogu da vam kažem ko je bio protiv te odluke, to nije lepo, ja ne pripadam onima koji bi tako nešto mogli da kažu, ostavljam da to saznate nekim drugim kanalima", dodao je Mirović.

Na pitanje reportera Euronews Srbija da li je pametno održavati referendum kada imamo više od 13.000 obolelih koronavirusom, Mirović je odgvorio:

"Da, u pravu ste, veoma su teške brojke kada je o koroni reč i razgovarali smo u jednom trenutku o tome, međutim, država će se potruditi da na svim biračkim mestima, a to očekujemo i od onih koji izađu da se obezbedi način glasanja koji neće ugroziti nikoga, po tom pitanju uveren sam da ne treba imati bilo kakav strah, preduzeće se sve kada je reč o maskama, dezinfekciji, i svim drugim elementima koji se inače preduzimaju kako bi referendum protekao u najboljem mogućem redu".

Tanjug/Miloš Milivojević

 

Mirović je istakao da će do kraja januara biti održana još jedna sednica Predsedništva i Glavnog odbora SNS na kojima će biti razmatrani koaliconi savezi.

Članovi stranke, rekao je Mirović, ne kriju "nameru volju i želju da Aleksandar Vučić ponovo bude predsednički kandidat".

"Na početku smo predizbornog perioda. Razgovarali smo o izborima, imamo rezultate, izaći ćemo sa rezultatima i programom koji će ponuditi nove pravce razvoja, ali i kontinuitet u najznačajnijem delu", rekao je Mirović.

Danas nismo razgovarali o koalicionim savezima, istakao je on i napomenuo da nisu formalno razgovarali ni o Vučićevoj kandidaturi za predsedničke izbore.

Krećemo sa pripremama za izbore, dodao je Mirović i naveo da nije bilo reči ni o ponovnoj kandidaturi Aleksandra Vučića za predsednika Srbije.

Sednicom SNS, koja je počela u 17 sati na Novom Beogradu, predsedavao je Vučić.

Sednici su prisustvovali, između ostalih, premijerka Ana Brnabić, ministri finansija i saobraćaja, Siniša Mali i Tomislav Momirović, ministar spoljnih poslova Nikola Selaković, ministarke državne uprave i kulture, Marija Obradović i Maja Gojković, kao i ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović.

Prisutni su bili i ministar zdravlja Zlatibor Lončar i ministarka rada Darija Kisić Tepavčević.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija