Politika

Obradović: Referendumska krađa tamo gde opozicija nije imala kontrolore, poraz vlasti u 15 gradova

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Fonet

20/01/2022

-

14:29

Obradović: Referendumska krađa tamo gde opozicija nije imala kontrolore, poraz vlasti u 15 gradova
Obradović: Referendumska krađa tamo gde opozicija nije imala kontrolore, poraz vlasti u 15 gradova - Copyright Tanjug/Tara Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović tvrdi da su na referendumu o ustavnim promenama članovi biračkih odbora iz redova vlasti počinili krivična dela u vidu zloupotrebe prava glasanja i falsifikovanja rezultata. Kako je rekao, Referendumska krađa se odigrala na mestima gde opozicija nije imala kontrolore.

"Vučić je po prvi put za 10 godina, koliko je na vlasti, poražen i to u 15 gradova i opština Srbije prema zvaničnim rezultatima Republičke izborne komisije, a plus sve druge gde sumnjamo da su rezultati referenduma pokradeni", ocenio je Obradović na konferenciji za novinare.

Građanima je poručio da je to dokaz da se Vučić može pobediti na izborima.

"Dignite glavu, podignite radnu temperaturu, i spremajte se za izbore 3. aprila - kako smo ih pobedili na referendumu, tako ćemo pobediti još više i na izborima 3. aprila, samo nam treba još više članova biračkih odbora iz opozicije", kaže Obradović.

Tokom prezentacije zapisnika sa biračkih mesta iz Čačka, Šapca, Beograda, Sjenice i drugih mesta, ukazao je na nelogičnosti koje se tiču broja izašlih i glasanja, sa akcentom na to da je izlaznost bila daleko viša od republičkog proseka na mestima gde opozicija nije imala svog člana odbora.

Prikazao je i zapisnike gde su predsednici odbora potpisivali članove odbora, što je, kako je rekao, protivzakonito, kao i zapisnike gde su uz imena članova stavljali samo inicijale.

"Najflagrantniji primer je biračko mesto 60 u Sjenici gde je navodno 771 glasač izašao na referendum, a pitanje je i da li 10 odsto upisanih trenutno tu živi ili je u inostranstvu. Od toga je 746 ili 99,47 odsto glasalo za 'da' i to je najbolja slika Vučićeve izborne krađe", rekao je Obradović.

On je ukazao da se krađa glasova na referendumu sprovodila kroz zloupotrebu prava glasanja i falsifikovanje rezultata glasanja što su, kako je naglasio, ozbiljna krivična dela.

"Pozivam Tužilaštvo da postupi po krivičnim prijavama koje smo podneli protiv predsednika odbora gde sumnjamo na krađu, a ako ne postupe, jasno je da je opcija 'ne' pobedila", poručio je Obradović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija