Politika

Vulin: Kriminalna grupa spremala atentat na Vučića, na čelu grupe - Radoje Zvicer

Komentari

Autor: Euronews Srbija

21/01/2022

-

18:39

Tanjug

veličina teksta

Aa Aa

Radoje Zvicer, državljanin Crne Gore je na čelu kriminalne grupe državljana različitih država koja ima za cilj atentat na predsednika Srbije Aleksandraa Vučića. Za njim je Srbija već raspisala poternicu, rekao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin u obraćanju javnosti.

O postojanju kriminalne grupe Srbiju je, kako je rekao, obavestila jedna zemlja EU, članica Evropola.

"Nakon što smo posredstvom Evropola koristeći službene i zvanične vidove komunikacije između policije dobili informaciju od pripadnika policije jedne zemlje članice EU, MUP je obavešten o postojanju kriminalne grupe koja za svoj cilj ima ubistvo, atentat na predsednika Srbije Aleksandra Vučića", rekao je Vulin.

On je naveo da je, nakon inicijalne informacije, pokrenuta opsežna akciju na utvrđivanje identiteta svih članova ove organizacije i da je utvrđeno da je na njenom čelu Radoje Zvicer, jedan od vođa kavačkog klana, odgovoran za šverc narkotika, ali i organizaciju više ubistava na teritorijama Srbije i Crne Gore.

"On je okupio i organizovao grupu kako bi ubili predsednika. Da li je to učinio po ličnom nahođenju ili zbog naređenja svog političkog šefa – tek će utvrditi istraga, a do tada će MUP i BIA o svim saznanjima obaveštavati Tužilaštvo za organizovani kriminal", dodao je ministar.

On je naveo da će o svim daljim koracima MUP obaveštavati Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Pripadnici MUP-a, dodao je, učiniće sve da se sačuva bezbednost i život predsednika Aleksandra Vučića.

Za Radojem Zvicerom je Crna Gora je ranije raspisala poternicu zbog sumnje da je kao jedan od vođa "kavačkog klana" učestvovao u izvršenju više krivičnih dela godinama izbegava hapšenje.

Komentari (0)

Srbija