Politika

Palmer rekao Dačiću da SAD žele kompromisno rešenje za kosovsko pitanje

Komentari

Autor: Tanjug

05/06/2021

-

15:13

Palmer rekao Dačiću da SAD žele kompromisno rešenje za kosovsko pitanje
Palmer rekao Dačiću da SAD žele kompromisno rešenje za kosovsko pitanje - Copyright TANJUG/ NARODNA SKUPSTINA REPUBLIKE SRBIJE

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić razgovarao je sa specijalnim predstavnikom Stejt departmenta za Zapadni Balkan Metjuom Palmerom koji je podvukao da SAD žele da se pronađe kompromisno rešenje za kosovsko pitanje i da ne namerava da vrši pritisak na strane u dijalogu.

Na sastanku je bilo reči i o sastancima koje je Mejtu Palmer imao tokom boravka u Prištini, a istaknuto je da SAD pruža punu podršku specijalnom predstavniku EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavu Lajčaku i njegovim aktivnostima, saopšteno je iz Kabineta predsednika Skupštine.

Dačić je rekao da su odnosi SAD i Srbije značajno unapređeni prethodnih godina i da treba nastaviti aktivnosti na njihovom daljem razvoju.

TANJUG/ NARODNA SKUPSTINA REPUBLIKE SRBIJE

 

"Kao predsednik Narodne skupštine nastojaću da jačam veze sa Senatom i Kongresom SAD", rekao je Dačić i podvukao važnost intenziviranja političkog dijaloga i realizaciju poseta na visokom nivou.

Na interesovanje Metjua Palmera, razgovaralo se i o prioritetima rada Narodne skupštine, a Dačić je istakao snažnu rešenost da tokom svog mandata radi na osnaživanju uloge Narodne skupštine i unapređenju njenog rada.

Dačić je Palmera informisao o procesu ustavnih reformi koji je u toku. Takođe, obavestio ga je i o aktivnostima u okviru druge faze međustranačkog dijaloga i sastancima koje je imao sa predstavnicima Evropskog parlamenta, navodi se u saopštenju.

Komentari (0)

Srbija