Politika

Selaković sa Pendarovskim u Skoplju, razgovarali o "Otvorenom Balkanu" i saradnji dveju zemalja

Komentari

Autor: Fonet

27/01/2022

-

17:11

Selaković sa Pendarovskim u Skoplju, razgovarali o "Otvorenom Balkanu" i saradnji dveju zemalja
Selaković sa Pendarovskim u Skoplju, razgovarali o "Otvorenom Balkanu" i saradnji dveju zemalja - Copyright Tanjug/ Ministarstvo spoljnih poslova/ Branko Lazić

veličina teksta

Aa Aa

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković i predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski razgovarali su danas u Skoplju o produbljivanju ekonomske saradnje i značaju inicijative "Otvoreni Balkan“.

"U našem fokusu je uzajamno poštovanje, negovanje prijateljskih i dobrosusedskih odnosa, ali i produbljivanje naše saradnje na svim poljima, sa ozbiljnim akcentom na ekonomskoj saradnji", rekao je Selaković, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova. Povod za susret bio je Savindan, koji se u Severnoj Makedoniji obeležava kao nacionalni dan Srba.

"Ove godine, zbog kovid 19, Severna Makedonija je jedina država regiona u kojoj se za srpsku manjinu organizuje proslava dana Svetog Save i Svetosavska akademija. To je bio razlog susreta s predsednikom Pendarovskim, koji je protekao u toploj, prijateljskoj i prazničnoj atmosferi", izjavio je Selaković nakon sastanka.

Šef srpske diplomatije je dodao da je bilo reči i o tome šta dve države mogu da učine na poboljšanju položaja pripadnika nacionalnih manjina, kako u Srbiji, tako i u Severnom Makedoniji.

"Zahvaljujem predsedniku Pendarovskom na predusretljivosti, na želji da se održi ovakav sastanak, i na nama je da negujemo dobrosusedske odnose sa Severnom Makedonijom“, rekao je Selaković.

Ministar Selaković će se večeras u Skoplju obratiti i na Svetosavskoj akademiji u Makedonskom narodnom teatru povodom Nacionalnog praznika Srba u Severnoj Makedoniji.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija